Hallon och blåbärsmuffins (Paleo)

Hallon och blåbärsmuffins (Paleo)

Ni vet när man plötsligt blir akut sugen på något sött? Det otroligt lätt att bara hugga det första man ser, vi har alla våra svagheter.
Min största svaghet stavas pim-pim och paj. Och Ahlgrensbilar. Och sura nappar. Och muffins. Helst blåbärsmuffins. Många muffins!!
Jag brukade alltid ha pajsmulor i frysen förr i tiden för att snabbt kunna svänga ihop en paj i reklampausen på tv. (Ingen dum ide faktiskt… Det måste jag nog börja med igen…)

Sockersug

Men tro´t eller ej så sen jag började min kostresa, där jag först uteslöt gluten, mjölk och socker, har jag inte alls varit så sugen på sötsaker. Det första 2 veckorna satte verkligen karaktären på prov och jag lyckades inte helt 100%-igt. Men! Efter den där första tiden så har det inte varit svårt att låta bli varken godisskålar hemma på lördagar eller bullfika på jobbet. Jag upptäckte snabbt att energinivån var mycket jämnare över dagen och klockan-3-dippen (som brukar generera samling i fikarummet) infann sig liksom inte. Och när man mår bättre och är piggare är det inte så svårt att göra bra val. Det är bra att ha i bakhuvudet de där veckorna som man kämpar…

Energihöjning= Muffinscraving?

Under de strikta första månaderna på aip-kost åt jag Cassavachips ibland, lite kokosbollar men hade mest behov av att knapra, så knäckebröd var en räddning! Men sen har det liksom inte funnits så där jättemycket sug, vad jag minns…. Kanske säger Niclas annorlunda?
Jag vet inte riktigt vad det är som nu gör att jag börjat baka igen så mycket. Egentligen tror jag inte att det är sötsug, utan snarare en uppgradering av energi som gör att jag hittat tillbaka till bakningen. Jag tycker ju att det är otroligt roligt att baka och bjuda på fika.

Äntligen paleomuffins

Men jag är svag för muffins och paj, det är jag verkligen. (Och det är ju ett bra mycket bättre val än sura nappar och bilar…) Så häromveckan var det lite ”om-jag-inte-får-muffins-havererar-jag”, och då finns det inte tid för hur stora experiment som helst. Så jag googlade runt lite och hittade ett liknande recept. Så det utgick jag ifrån och gjorde dessa underbara Hallon och Blåbärsmuffins!
Jag var först väldigt tveksam till bananen i receptet, jag ville ha bärmuffins, inte banankaka. Men faktum är att när de svalnat smakar de inte banan. Till och med Niclas som avskyr banan i all typ av mat åt dem! (Ska jag vara ärlig minns jag inte om barnen åt dem… De kanske inte hann få några? Jag bakar gärna på kvällen…)

Mer bakning!

Egentligen hade jag tänkt dela med mig av 2 nya recept, kycklingklubbor och revben, men det känns som en fin balans att köra ett muffinsrace efter lite hardcore grön smoothie som jag lade upp sist… Men revbenen hann vi äta upp innan jag fick några fina bilder…

Till helgen ska vi ha kalas hemma och jag planerar som bäst på en ny variant av tårta… Så det blir nog lite mer bakning framöver!
Men först ett riktigt gott recept på Paleo Hallon och Blåbärsmuffins! De går snabbt att göra också, inte reklampaus-snabbt, men man kan ju streama nuförtiden?

Vill du ha mer tips på goda grejer?
Kika på våra receptsamlingar och AIP-menyer i webshoppen

Glöm inte att följa oss på Instagram eller Facebook för mer inspiration, och tips om olika recept!

Vi har också Kom-i-gång-med-AIP-kurs. Den heter “AIP – tillsammans 30 dagar” och återkommer några gånger varje år.
Läs mer här

Hallon och blåbärsmuffins

Portioner: 12 st

Ingredienser

 • 3 st Ägg
 • 1 st Banan
 • 1 dl Kokosolja
 • 1,5 dl Mandelmjöl
 • 0,5 dl Kokosmjöl
 • 1 tsk Kardemumma mald
 • 1 tsk Vaniljpulver
 • 1 tsk Bakpulver
 • 1 nypa Himalayasalt
 • 1 dl Frysta blåbär
 • 1 dl Frysta Hallon

Instruktioner

 • Sätt ugnen på 175 grader. Klä en muffinsplåt med muffinsformar.
 • Mixa ägg och banan till en slät smet med stavmixer.
 • Tillsätt oljan
 • Blanda de torra ingredienserna separat och blanda sen ner i äggsmeten till en slät smet. (Man kan mixa ihop det)
 • Vänd i bären.
 • Klicka ut smeten i muffinsformen och grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter. 
  Testa med en sticka att de är torra inuti.


2 kommentarer på ”Hallon och blåbärsmuffins (Paleo)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg