Apelsinchoklad (paleo)

Apelsinchoklad, mild, mjuk och alldeles underbar! Ischoklad är ju en klassiker på jul, men istället för att köpa den ultraprocessade varianten i butiken så är det tusen gånger bättre, och godare, att göra sin egen.

Jag älskar varianten med en mild apelsinsmak, men den går fint att göra naturell eller varför inte göra mintsmak med hjälp av Pepparmyntsolja från Apoteket. Man behöver inte mycket och öppnad flaska förvaras i kylen.

Och är du redan i farten med julstöket kan du prova dessa goda After Eight-varianter! Eller varför inte mjölkfri knäck när vi ändå är inne på julgodiset. Vi gör inte alltid en massa julgodis, med apelsinchoklad och mjölkfri knäck gör vi alltid. 

Det här receptet kommer från vår receptsamling Glöggfest & Julens efterrätter”.  Är du nyfiken och vill ha alla 18 recept (varav 7 st AIP) så beställer du här.

apelsinchoklad apelsinchoklad

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


 

Apelsinchoklad

Servings: 15 st

Ingredienser

  • 0,5 dl Kokosolja, neutral
  • 0,5 dl Raw Kakao
  • 2,5 msk Honung
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 msk Pressad apelsinsaft
  • 0,5 tsk Apelsinzest
  • 1 nypa Salt

Instruktioner

  • Smält kokosoljan på lägsta värme.
  • Pressa apelsinsaft och använd ett rivjärn för att riva apelsinzest.
    Du behöver 0,5 tsk zest till chokladen men det är fint att ha lite extra till garnering.
  • Blanda i kakao, honung, vaniljpulver, apelsinsaft och salt.
  • Häll i formar och dekorera med pyttelite apelsinzest.
  • Ställ in i kylen i minst 30 min.

Dela gärna:

Facebook
Pinterest

Sugen på mer? Här kommer några fler recept.