Marinad till kyckling och fläsk (AIP/paleo)
Det här är en marinad till kyckling eller fläskkött som vi gjort flera gånger nu när vi grillat i vår. Den smakar mycket och är väldigt god tycker jag. Niclas brukar höfta till mängderna men nu bad jag honom att skriva ner exakt vad han häller i av varje ingrediens! AIP-kost kan lätt bli lite mild så det är gott när man får till en marinad med lite bett i!
Om Receptet
Receptet gör du enkelt AIP genom att utesluta svartpeppar. Balsamico eller Balsamvinäger (samma sak) är gott i marinad till kyckling eller fläsk och går bra under strikt AIP bara du är noga med att läsa på innehållsförteckningen så det inte är några tillsatser.
Du kan byta ut avokadoolja mot någon annan olja som tål upphettning bra.
Vi använder Coconut aminos EKO från Biona ostället för soja. Den är inte lika söt som andra märken och klart godast enligt mig, det är därför vi tagit in den i vår webshop.
Man behöver såklart inte ha in någon agavesirap (eller honung) om man inte vill.
Är du sugen på lite fler grilltips så hittar du dem här.
Marinad till kyckling/fläskkött
Ingredienser
- 1-1,5 kg Kyckling eller fläskkött
- 0,5 dl Avokadoolja
- 0,5 dl Coconut aminos, Biona
- 0,5 dl Balsamico
- 1 msk Mald ingefära
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk Rosmarin
- 1 tsk Timjan
- Svartpeppar (uteslut för AIP)
- 1 msk Agavesirap eller honung (valfritt)
Instruktioner
- Lägg köttet i en rostfri bunke.
- Blanda ihop alla ingredienser till marianden i en skål.
- Häll marinaden över köttet och rör runt. Låt gärna stå 30 min men det är inte nödvändigt.
- Grilla köttet eller tillaga i ugn.