Banankakor – AIP och endast 2 (!) ingredienser

Banankakor – AIP och endast 2 (!) ingredienser
Inlägget innehåller annonslänkar

Om du gillar banan kommer du älska våra banankakor, helt AIP dessutom! Löjligt enkelt egentligen, endast 2 ingredienser behövs – banan och jordmandelmjöl. Jag använde grovt jordmandelmjöl men det går bra med fint jordmandelmjöl också. Jag var ute efter crunchet som det grova mjölet ger…

Dessutom minimalt med disk, en skål, en gaffel, ett decilitermått och möjligen en köksvåg. Men egentligen är inte receptet så petigt. Man kan gå på konsistensen. Först mosar man bananen i skålen med en gaffel och sen häller du i jordmandelmjöl successivt tills smeten blir fastare och fastare och tillslut går att rulla bollar av. En banan och ca 2 dl mjöl. (Beroende på hur stor bananen är såklart.)

banankakor

Smaksättning

Jag gillar banan generellt i kakor så jag gillar dem precis som de är. Men det är klart att man kan skoja till sina banankakor lite om man vill, man kan till exempel prova att blanda i;

  • 2 krm Kanel
  • Lite russin
  • Vaniljpulver
  • Carob

Om du äter mer åt paleohållet och kan äta choklad så tänker jag att hackad choklad och banan blir en väldigt bra kombo… Vi brukar köpa Wermlandschoklad.

banankakor

Vill du ha mer tips på goda grejer? Förutom att beställa AIP- & paleolivsmedel kan du kika på våra receptsamlingar och AIP-menyer i webshoppen

Glöm inte att följa oss på Instagram eller Facebook för mer inspiration, och tips om olika recept!
Vi har också Kom-i-gång-med-AIP-kurs. Den heter “AIP – tillsammans 30 dagar” och återkommer några gånger varje år.
Läs mer här

Banankakor

AIP-kakor, endast 2 ingredienser!
Lek med olika smaksättningar som kanel, vaniljpulver, russin etc eller ät dem precis som de är!
Måltid: kakor
Kök: äggfritt, Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo, Vegan
Portioner: 8 st

Ingredienser

  • 1 st Banan, ca 115g
  • Ca 2 dl Jordmandelmjöl, grovt eller fint

Instruktioner

  • Sätt ugenen på 175°C och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  • Mosa bananen med en gaffel i en skål eller djup tallrik. Det ska bli en smet men lite klumpar i går fint.
  • Blanda successivt i jordmandelmjölet så att smeten övergår till en fastare deg som du kan rulla kulor utav.
  • Ta ca 1 msk deg i taget och rulla till kulor. Lägg på plåten och platta till.
    Kakorna kommer inte flyta ut eller jäsa, de blir som de ser ut när du plattat till dem på plåten.
  • Grädda i ca10-15 minuter tills kakorna fått lite gyllene färg runtom och undertill.
    Låt svalna på plåten.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg