Karamelliserad rödlök med dragon (AIP)

Karamelliserad rödlök med dragon (AIP)

Superduperenkelt och superdupergott!
Karamelliserad rödlök med färskhackad dragon är en riktigt gammal favorit hos oss. Förut innehållandes socker, idag med lite honung i på slutet. Som en icke-sås-sås liksom. 🙂

Snabb middag

Det blev en riktig quick-fix middag häromkvällen med stekta tunna skivor fläskkött, rotsellerimos och grönsallad. Inte så vansinnigt kul i sig kanske men med karamelliserad rödlök och den där färska dragonen så blev det vääääldigt gott!
Låt rödlöken puttra lite för sig själv på låg värme medans du gör i ordning resten av middagen.

AIP-såser

Många upplever det svårt med olika såser när man äter enligt AIP. Men det finns faktiskt några knep som blir bra:
När du steker kött eller tillagar kött i ugnen, spara ALLTID köttsaften/spadet som blir kvar. Detta blandas med kokosgrädde och lite färskpressad citronsaft. Krydda sedan upp med Herbamare örtkrydda (vår räddare i nöden alltid, funkar dessutom superbra som grönsaksbuljongbas) och andra kryddor. Vips så har du en enkel och god (icke kokossmakande) sås!

Tips!
Förutom Karamelliserad rödlök, prova också till exempel vår supergoda Trattkantarellsås, Nomatsås (tomatsås utan tomat) eller Dragonsås (aip om du tar bort svartpeppar)

Karamelliserad rödlök

Ingredienser

  • 2 st Rödlök
  • 1,5 dl Vatten
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 2 msk Hackad färsk dragon
  • 0,5-1 msk Honung

Instruktioner

  • Skala och skiva rödlöken.
  • Lägg rödlöken tillsammans med vatten, salt och äppelcidervinäger i en kastrull.
    Koka upp och låt sen småkoka tills löken blivit mjuk och simmig och vattnet kokat bort.
    Rör om lite då och då så det inte bränner.
  • Hacka dragonen och tillsätt den när vattnet kokat bort. Dra av från plattan.
  • När rödlöken svalnat av lite tillsätt honungen lite i taget och smaka av. Gärna neråt 40 grader för att behålla det nyttiga i honungen.
    (Det är så olika hur mycket honung man tycker behövs för att balansera upp mot äppelcidervinägern)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg