fbpx

Allt-i-ett-plåt med kyckling och dragonsås (Paleo)

Allt-i-ett-plåt med kyckling och dragonsås (Paleo)
(Inlägget innehåller affiliatelänkar till Bodystore.)

Vardagen är ju inte alltid lätt att få ihop. Vissa dagar hinner man inte, orkar inte eller vill inte laga middag så där “på riktigt”. Då är en Allt-i-ett-plåt med kyckling och dragonsås perfekt.
Häromdagen hade vi just en sådan dag, en kombo av alla tre “hinner, vill och orkar inte” tror jag! 🙂
Vi hade plockat upp kycklingklubbor ur frysen som inte någon orkade ta hand om. Middagen löste vi med rester men vi var ju ändå tvungen att göra något av kycklingen så den inte blev dålig.
Med noll inspiration googlade jag runt, skrev lite på en lapp, funderade vad vi hade hemma och vad som kladdade ner minst i köket.

Minimalt med disk

Så i en liten skål blandade jag ihop en marinad, hällde kycklingen och marinaden i en påse och ställde in i kylen över natten. Det tog 5 minuter, det blev en skål, några mått och en vitlökspress i disk. Precis det inspirationen för dagen klarade! 😉
Dagen efter plockade vi upp rotfrukter som redan fanns i frysen (sååå bra räddare i nöden!) lade på en plåt, på med olja, salt och peppar och kyckling.
Middag klar på 30 minuter! Yeey oss!


Råa grönsaker och rotfrukter går bra att frysa!

Dragonsås på kokosyoghurt

Under tiden allt-i-ett-plåten var i ugnen rörde vi ihop en dragonsås med kokosyoghurtbas, den blev fantastiskt god! Om du inte gjort kokosyoghurt själv förut så rekommenderar vi verkligen det. Här kan du läsa mer om hur man gör kokosyoghurt.
Det kan tyckas klurigt första gången men är egentligen busenkelt. När du väl har gjort din kokosyoghurt behöver du inte probiotikakapslar för att göra en ny laddning. Du använder bara en klutt av den du har för att sätta nästa hela tiden. Som en surdeg!
Vi har också en story fastnålad i vår profilInstagram som visar precis hur du gör.
För probiotikan använder vi gärna  LactoVitalis Pro från Holistic, ett annat alternativ som också blir bra är Helhetshälsas Probioplex (ok enligt aip). 

Hoppas att vårt recept på Kyckling med dragonsås gav dig lite vardags-räddar-inspiration!
Ha en fin dag,
/Mia & Niclas

Allt-i-ett-plåt med kyckling och dragonsås
Maträtt: Varmrätt
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Ingredienser
  • KYCKLINGMARINAD:
  • 1 kg Kyckling
  • 2 msk Olja, tex avokadoolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 krm Svartpeppar
  • 1 tsk Persilja
  • 1 krm Salt
  • 1 tsk Dragon
  • *
  • ROTFRUKTER:
  • 1 kg Rotfrukter; T.ex. sötpotatis, morot, palsternacka
  • Olja, tex avokadoolja
  • Salt & Svartpeppar
  • *
  • SÅS:
  • 1 dl Kokosyoghurt
  • 2 tsk Färsk hackad dragon
  • 0,5 tsk Honung
  • 0,5 tsk Pressad Citronsaft
  • Salt & Svartpeppar
Instruktioner
  1. KYCKLINGMARINAD:

    Tina kycklingen om den är fryst.

    Ta en liten skål och blanda ihop alla ingredienserna till marinaden.

  2. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över marinaden, se till att kycklingen täcks runt om.

    Låt stå i kylen ett par timmar men gärna över natten.

  3. ROTFRUKTER:

    Sätt ugnen på 225°C.

    Skala och dela rotfrukterna i klyftor eller stavar. (Gör dem inte för små då blir de klara för fort jämfört med kycklingen.)

    Vänd runt rotfrukterna tillsammans med lite olja, salt och svartpeppar på en plåt.

  4. Lägg dit den marinerade kycklingen och tillaga mitt i ugnen i 25-30 min tills kycklingen är helt färdig. (Kycklingfilé innertemp: 72°C, Övriga kycklingdelar: 75°C)



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial