Pizzabotten – den enklaste och snabbaste!

Pizzabotten – den enklaste och snabbaste!

Pizza kan ju varieras i oändlighet i form av topping. Men man kan ju faktiskt också variera sin pizzabotten och prova något nytt med en ny smak. Vi har tidigare lagt upp en pizzabotten gjord på blomkål som är jättegod! Väl värd ett test, tycker vi. Men det här pizzareceptet är dock ännu snabbare. Du bara vispar ihop de två ingredienserna och brer ut på en plåt.

Vi fick receptet av en god vän till familjen. När jag var liten var hon den första jag kände som konstaterades glutenallergisk, alltså att ha celiaki, en autoimmun reaktion.
Då var det inte lika enkelt att hitta glutenfria alternativ som det är idag.

Så vår goda vän Ann tackar vi för det här enkla och supergoda pizzabotten receptet. Ibland är ju faktiskt det enklaste allra godast! 🙂

Toppingtips

En god tomatsås är såklart grunden på en god pizza för många, äter man inte tomat så rekommenderar vi att göra Nomatsås, tomatsås utan tomat. Förvånansvärt tomat-ig i smaken och superbra att frysa ner i iskuber för att ha redo när man plötsligt blir lite pizzasugen.

Sen är det bara att ösa på med det du gillar mest! Prosciutto, oliver, lök, banan, skinka, skaldjur. Har du fantasitorka så googla närmsta pizzeriameny och låt dig inspireras. Sen är det bara att göra sin egna, lite hälsosammare, variant!

Vi har också recept på en god paleoost som du kan toppa pizzan med. Även den går att förbereda och frysa in i skivor! vi brukar inte täcka hela pizzan utan lägga på skivor lite här och där, men det gör man ju som man vill.

Hoppas det ska smaka!
/Mia & Niclas

Pizzabotten

Måltid: Varmrätt
Kök: Glutenfritt, LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 1 st

Ingredienser

  • 3 st Ägg
  • 3 dl Madelmjöl

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
    Vispa ägg och mjöl till en slät smet.
  • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
    Förgrädda i ca 10 minuter.
  • Ta ut botten och lägg på önskad topping, grädda igen i ca 10 min.


2 kommentarer på ”Pizzabotten – den enklaste och snabbaste!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg