Revben till middag och provsvar (Paleo/AIP)

Revben till middag och provsvar (Paleo/AIP)

Revben till middag och provsvar

Igår åt vi revben till middag här hemma, det är liksom lite lyxigt tycker barnen när man får äta med händerna:)
Kanske inte vanligaste vardagsmaten men det är enkelt att göra och roligt med lite variation.

Jag lämnade nya prover för drygt en vecka sedan. De sista gångerna har min läkare bara följt upp mitt inflammationsvärde men den här gången var det en rejäl testarsenal som var beställd. Kul tycker jag som älskar att analysera blodpaneler! 🙂
Jag begär som vanligt ut kopior. När de kommer sätter jag mig och jämför levervärden, vita blodkroppar, blodvärde etc för att se hur de ligger till och jämföra med när jag var sjuk. Idag skulle ingen läkare kunna gissa att jag har en kronisk autoimmun sjukdom om de tittar på mina labbtester. Hur galet är inte det?!

Provsvar

Den här gången var jag inte nervös alls för resultaten. Jag mår ju bra. Jag har lärt mig mer och mer att lyssna på kroppen och lita på känslan. Det har tagit sin lilla tid. Men nu var jag glad när jag lämnade proverna och glömde sen bort att ringa och få resultaten på en hel vecka!
Jag tar det också som ett friskhetstecken.
Numer tror jag faktiskt inte ens att min mamma tåras när jag berättar att mina värden är friska längre, vi litar på hur jag mår. Och den känslan är skön kan jag lova!

Så igår vardagsfirade vi lite, med revben, att mina värden är fortsatt bra och att föreläsningarna som vi har i vår fortsätter att fyllas! Det ska bli otroligt roligt att möta alla och dela både vår historia och förhoppningsvis inspirera och sprida kunskap!

Men vi börjar med att dela med oss av receptet på revbenen 🙂
Lika goda varma som kalla, perfekt som matsäck, möjligen lite kladdigt.

Hoppas du har en fin vecka!

Gör receptet AIP

Revbensrack

Ingredienser

 • 2 st Rack med revben, ca 2 kg
 • 1 tsk Timjan
 • 1 tsk Ingefära mald
 • 1 tsk Rosmarin
 • 1 tsk Salt
 • 1 tsk Svart peppar uteslut vid AIP
 • 0,5 dl Olivolja
 • 2 msk Balsamvinäger Vid AIP: byt till Coconut aminos
 • Flingsalt, topping

Instruktioner

 • Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  Blanda all kryddor, olja och balsamvinäger i en skål. 

 • Lägg revbenen på plåten och pensla över kryddblandningen.
  Grädda i mitten av ugnen i 15-25 minuter/sida.
 • När du vänder racken efter 15-25 min, pensla med kryddblandningen på den sidan också.
 • Strö lite flingsalt över revbenen. Skär upp och njut.
  De
  är lika goda varma som kalla!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg