Blåbärsglass, nicecream (Paleo/AIP)

Blåbärsglass, nicecream (Paleo/AIP)

Blåbärsglass (Paleo/AIP)

Ibland blir man ju sådär vansinnigt sugen på glass. Då är det bra om det går fort att svänga ihop, har man dessutom skivad banan liggandes i frysen blir det ju ännu snabbare. Se vårt recept på supersnabb Nicecream.
Den här glassen går också fort men har ett par moment extra, men den blir å andra sidan krämigare och tar man sig tid att röra i den några gånger när den fryser till så blir det extra bra.

Många förespråkar att använda lite övermogen banan och frysa in för att sen ha i glass. Det är ett bra sätt att inte behöva slänga banan tycker jag, men glassen får också en distinkt smak av banan vilket man inte alltid vill ha.
Vi använder oftast lite omogna gröna bananer, dels är de nyttigare då de innehåller t.ex. mer pektin och mindre socker än gula, mogna bananer. Dessutom blir smaken inte bananglass, det här receptet smakar rejält med blåbär.

I receptet nedan har vi använt vispad kokosgrädde som gör glassen ännu krämigare och inte så stenhård som många hemmagjorda glassar blir. Garants kokosgrädde är superbra att vispa när den är väl kyld!

Tips!
Här hittar du alla våra recept på glass!

Blåbärsglass

Portioner: 2 portioner

Ingredienser

  • 1 st Banan
  • 1 dl Frysta blåbär
  • 1 dl Vispad Kokosgrädde t.ex Garants lila
  • 0,5 krm Vaniljpulver

Instruktioner

  • Vispa den kylda kokosgrädden fluffig med elvisp.
  • Mixa alla ingredienser.
  • Ställ in i frysen någon timme och rör om då och då.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg