Hallon och Chokladglass -Nicecream! (AIP-glass)

Hallon och Chokladglass -Nicecream! (AIP-glass)

När man äter AIP-kost och är så strikt under lång tid är det skönt att ibland snabbt kunna sno ihop en efterrätt när man känner att det är lite motigt. Eller när man får oväntat besök… 🙂
I vilket fall är glass gott och det här är en nyttig variant, nicecream, det behöver inte vara mer komplicerat än så!

Tänk dock på att det är viktigt att försöka hålla sig till ca 2 frukter per dag. Frukter är väldigt nyttigt men är också lätt inflammationsdrivande. Man får prova sig fram hur det funkar, alla är vi olika.
Men har du bananer och någon sorts bär hemma eller i frysen är du alltid nära till en glass:) Bananen är sötning nog så inget extra behövs!

Den här blandningen av hallon och chokladglass tyckte vi blev riktigt god. Den är dessutom godkänd av tre stycken brutalärliga icke paleo/aip-are! Personer av typen fråga-inte-om-du-inte-vill-höra-svaret. Den typen vi gillar.

Carob hittar inte vi i alla fall i butiken utan har beställt från Bodystore. (inget spons)

Välkommen till oss på Instagram där vi delar med oss löpande av recepten och inspiration, sök på: livsomstandligheter (klurig stavning) eller klicka på flödet längst ner i detta inlägg!

Vi har fler recept på glass som du hittar under Receptmenyn Glass/Godis eller med direktlänken här.

Aipglass, Nicecream

Om både bär och banan är frysta får man ta fram dem en stund och tina så de går att mixa.
Har du blandat fryst och tinat kan man behöva frysa in glassen någon timme så att den går att skopa. 

Portioner: 2 pers
Ingredienser
  • 2 st bananer
  • 2,5 dl Bär tex, hallon, jordgubbar, blåbär
  • 0,5 dl Kokosgrädde Det fasta i en kokosmjölksburk/tetra
  • 3 tsk Carobpulver
  • 1 krm Vaniljpulver
Instruktioner
  1. Blanda Kokosgrädde, carob och vaniljpulver slätt i en skål med en sked. 
    Det kan vara smidigt att blanda i en tesked carob i taget.

  2. Mixa banan och bär med stavmixer slätt i en skål.

  3. Häll över banan och bärmixen i en burk eller skål som tål att frysas. Blanda i chokladsåsen och "swirla" runt med en sked. 

  4. Om glassen är för rinnig så frys in den några timmar, annars ät direkt!
    Om glassen blir genomfryst blir den blir väldigt hård och bör få tina lite innan den går smidigt att skopa upp i skålar och äta. 

 

 



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *