fbpx

En kopp varm choklad med grädde (Paleo/AIP)

En kopp varm choklad med grädde (Paleo/AIP)

En kopp varm choklad med grädde

Södra Sverige har sportlovsvecka och i fredags åkte vi norrut till Mias hemort Älvdalen i Dalarna. En vecka av skidåkning i Sälen, badhusbesök, snögrottor och snöänglar.
Snöänglar och snöänglar förresten, det är så mycket snö att pojkarna dök (ja, bokstavligen dök) ner i snön med huvudet före i vild förtjusning. Och i föräldrars bestörtning.
Jag tog det lite lugnare och vågade ändå falla handlöst baklänges och låg en lång stund och bara tittade på stjärnorna i den mjuka snön.
Kvalitetstid det har vi när vi är här.
Idag har vi åkt skidor hela dagen, mör i benen och trött i tanken satte vi oss framför brasan med en kopp varm choklad med grädde. Paleostyle såklart.

Längre än så här blir det inte den här gången, jag tänker återgå till brasan. Men vi tänkte att ni kanske också har varit ute i snön, eller i regn och rusk och behöver något värmande?
Här kommer vår variant på En kopp varm choklad med grädde.

Tips!
För att göra den AIP funkar det nog fint med Carob och Jordmandelmjölk. Jag provar det nästa gång och uppdaterar.
Läs här hur man gör sin egen Jordmandelmjölk.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för mer recept och feelgoodpepp! @viaventri

Har du sett att vi har en föreläsning hos Medborgarskolan i vår? Klicka på loggan högst upp på sidan för att läsa mer!

En kopp varm choklad med grädde
Portioner: 2 små koppar
Ingredienser
  • 0,5 dl Kokosmjölk
  • 1,5 dl Mandelmjölk eller jordmandelmjölk för AIP
  • 2 tsk Raw Kakao eller Carob för AIP
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • 1 nypa Kokossocker valfritt
  • Topping: Kardemumma/Kanel valfritt
  • GRÄDDE:
  • 100 ml Kokosgrädde (En halv burk) Väl kyld, några timmar.
  • 0,5 krm Vaniljpulver
Instruktioner
  1. Se till att kokosgrädden är väl kyld, gärna några timmar i kylen så den är riktigt fast. Vi använder Garants lila kokosgrädde. 
    Vispa kokosgrädden med vaniljpulver med elvisp tills den är gräddigt fluffig.

  2. Blanda ihop mjölk, kakao och vaniljpulver i en kastrull. Värm upp, smaka av och tillsätt ev en nypa kokossocker. 

  3. Häll upp i en kopp och toppa med lite grädde och kardemumma och/eller kanel.
    Njut!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *