fbpx

Havtornssill (Paleo/AIP)

Havtornssill (Paleo/AIP)

Havtornssill

Det lilla superbäret passar utmärkt till sillinläggning!

 

Lag till Sill

Den här lagen räcker till 1 paket inlagd sill, 420g.
Läs recepten med smaksättning noga. Ibland ska man lägga in fler ingredienser i den varma lagen.

Det är viktigt att lagen kallnat innan man häller den över sillen, annars tillagas sillen lite grann och blir mjuk och mosig.

Ingredienser
  • 1,5 dl Vatten
  • 0,5 dl Ättika 12%
  • Sötning, välj en av dessa:
  • 1.5 msk Honung eller
  • 6 msk Inulin från Cikoria eller
  • 1,5 dl Råpressad saft från Äpplen
Instruktioner
  1. Blanda vatten, ättika och valfri sötning i en kastrull. 
    Koka upp.
    Låt svalna.

  2. Smaksätt sillen genom att följa instruktionerna nedan .

Havtornsill

Receptet avser 1 paket inlagd sill, 420g.
Det är viktigt att lagen kallnat innan man häller den över sillen, annars tillagas sillen lite grann och blir mjuk och mosig.

Ingredienser
  • 1 st Lag, se recept ovan.
  • 1 st Morot
  • 1 st Schalottenlök
  • 0,5 st Citron
  • 1 dl Havtornbär
  • 2 st Lagerblad
  • 1 paket Inläggningssill, 420g
Instruktioner
  1. Skala och slanta moroten, skiva löken.
    Skiva citronen.

  2. Lägg ner morot, lök, citron, havtorn och lagerblad i den varma lagen och låt den sen kallna.

  3. Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Skär i mindre bitar. 

  4. Varva sillbitarna med den kalla lagen i en glasburk . 
    Låt stå minst ett dygn innan servering. 

 



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *