Hallonsmoothie / Smoothiebowl AIP/Paleo

Hallonsmoothie / Smoothiebowl AIP/Paleo

Varför inte lyxa till det med en enkel men god hallonsmoothie som är full med antiinflammatoriska kryddor så som gurkmeja och ingefära?
Funkar bra som frukost on-the-go eller som ett mellanmål för dig som behöver få i dig lite extra. Självklart kan du experimentera vidare med kryddor så som kanel, kryddnejlika och olika frukter och bär. Det här är en bra grund tycker jag och konsistensen blir precis som jag vill ha den.
Det här är ett jättebra basrecept som kan varieras i oändlighet.

Den här hallonsmoothien är inte supersöt utan ger en frisk, fräsch start på dagen tycker jag! Konsistensen blir bra att dricka eller att ha som “en tallrik yoghurt” om det är det du vill.


Toppa din smoothiebowl med bär, nötter, fröer, kanel, kardemumma etc. Gå all in!

Ingefära

Ingefäran är full med antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt, perfekt för att förebygga förkylningar. Dessutom är den snäll mot magen trots sin styrka i smaken. Det finns studier som visar att ingefära är välgörande för matsmältningen, att det är bra för att motverka förkylningar och att det ökar förbränningen, lite grann iaf.
Ingefära har också antiinflammatoriska egenskaper som bla lindrar svullnad och smärta. Den stärker också ditt immunförsvar och innehåller kalium, kalcium, magnesium, fosfor, koppar, mangan, zink och vitamin B-6, C och E.

Gurkmeja

Kurkumin som finns i gurkmeja, är antiinflammatorisk, lindrar smärta och är bra vid till exempel ledbesvär och andra inflammatoriska sjukdomar. Den är dessutom bra för immunförsvaret då den är en kraftig antioxidant. Gurkmeja innehåller rikliga mängder vitamin C, B3 och B6 samt mineralerna järn, magnesium, zink, koppar, kalium, fosfor och mangan.
När man äter gurkmeja är det bra att samtidigt tillsätta lite svartpeppar, piperin, det ökar nämligen upptaget av gurkmejan med så mycket som 2000 %!

Kokosmjölk

Kokosmjölken som “mjölkbas” ger dig en bra källa till fett och energi. Kokosmjölk framställs från köttet i kokosnöten och innehåller alltså samma sorts fett som i kokosolja, nästan enbart av medellånga mättade fettsyror.
Vill du ha en lösare smoothie kan du använda t.ex kokosvatten som ibland kallas “naturens sportdryck” och innehåller elektrolyter och mineraler så som t.ex magnesium, kalium och fosfor. Perfekt under en varm sommar att återställa sin vätskebalans med!

Tips!
Här hittar du två av våra favorit granola, super om du vill äta din hallonsmoothie mer som “en tallrik yoghurt”:
Jordmandel och blåbärsgranola, AIP
Chunky granola, Paleo

Hallonsmothie

Måltid: Drycker, Frukost, Mellanmål, Snack
Kök: äggfritt, Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 1 pers

Ingredienser

 • 1 dl Frysta hallon
 • 1 st Banan
 • 1 dl Kokosmjölk
 • 1 krm Vaniljpulver Begränsa vid AIP
 • 1,5 cm Färsk gurkmeja eller 0,5 tsk mald krydda
 • 1,5 cm Färsk Ingefära eller 0,5 tsk mald krydda
 • (1 gnutta Svartpeppar) EJ AIP
 • Valfri topping, go bananas!

Instruktioner

 • Skala gurkmejan och ingefäran. 
 • Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa slätt.
 • Dekorera med frukter, bär och kokosflingor/nötter (ej AIP) Läsna skafferiet och ha kul!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg