Inlagd gurka utan socker, kokt lag.

Det är så enkelt att lägga in gurka själv och nu när det är säsong är det bara att göra i ordning en lag och fylla på med gurka allt efter som om man vill. Se till att gurkskivorna täcks av lagen i burken bara så håller de sig länge.
Den här lagen smaksatte vi med klassiska kryddor; senapsfrön, lagerblad och pepparkorn. Den enda sötningen är honung istället för raffinerat socker, enkelt och gott!
Klicka på länken för recept till snabbt fixad pressgurka.
Inlagd gurka
Ingredienser
- 500 g Gurka
- 0,5 dl Ättiksprit 12%
- 1,5 dl Vatten
- 1,5 msk Honung
- 1 msk Senapsfrö
- 0,5 st Lagerblad
- 3 st Vitpepparkorn
- 5 st Kryddpepparkorn
Instruktioner
- Skiva gurkan tunt med mandolin eller osthyvel.
- Lägg alla övriga ingredienser i en kastrull och koka upp lagen.
- Varva gurkskivorna och lagen i en glasburk. Sätt på locket och låt svalna.
Förvara i kylen i minst ett dygn men gärna flera dagar innan du börjar mumsa!
2 thoughts on “Inlagd gurka utan socker, kokt lag.”