Tonfiskfilé med mangodressing och sallad (AIP)

Tonfisk är riktig snabbmat, när du tillagar tonfiskfilé ska den bara stekas ca 1 minut på varje sida. Den blir vit på steksidorna men den ska fortsätta vara röd inuti för att inte bli torr. Använder du en stektermometer så ska den gå till 31-33 grader, max!
Vill man ha en lite matigare sallad kan man lägga till glasnudlar eller sötpotatisnudlar!
Vill du ha mer tips på goda grejer? Förutom att beställa AIP- & paleolivsmedel kan du kika på våra receptsamlingar och AIP-menyer i webshoppen
Glöm inte att följa oss på Instagram eller Facebook för mer inspiration, och tips om olika recept!
Tonfiskfilé med mangodressing
Ingredienser
- 500 g Tonfiskfilé, fryst
- Salt
- 0,5 st Gurka
- 2 st Morötter,ca 300g
- 1 påse Blandade salladsblad
- 1 st förpackning Krasse
- 0,5 kruka Persilja
- 1 st Lime
Mangodressing
- 150-200 g Mango,ca 1 st
- 1 st Vitlöksklyfta
- Ca 5 g Färsk ingefära, ca 1 cm av en grov bit.
- 0,5 kruka Persilja
- 3 msk Olivolja
- 2 msk Äppelcidervinäger
- Salt
Instruktioner
- Tina fisken och torka den helt torr med lite papper. Salta på båda sidor.
- Mixa mango, skalad vitlök och ingefära, persilja, olja och vinäger till en ganska slät dressing. Smaka av med lite salt.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Stek tonfisken på hög värme i cirka 1 minut per sida. Fisken skall bli vit i köttet runt om men fortfarande vara röd i mitten. Lägg fisken åt sidan.
- Hyvla gurkan i fina strimlor med hjälp av en vass potatisskalare eller mandolin. Ta inte med mittendelen, det blir så blött.
- Skala och hyvla morötterna fint medpotatisskalare eller mandolin.
- Blanda sallad, gurka, morötter och krasse på ett fat eller i en skål.
- Skär tonfisken i skivor om du vill och lägg på salladen, eller servera den som en hel bit. Strö över persilja, skär limen i klyftor och fördela på fatet. Ringla dressingen över salladen.