Go Back

Tonfiskfilé med mangodressing

Ingredienser

  • 500 g Tonfiskfilé, fryst
  • Salt
  • 0,5 st Gurka
  • 2 st Morötter,ca 300g
  • 1 påse Blandade salladsblad
  • 1 st förpackning Krasse
  • 0,5 kruka Persilja
  • 1 st Lime

Mangodressing

  • 150-200 g Mango,ca 1 st
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Ca 5 g Färsk ingefära, ca 1 cm av en grov bit.
  • 0,5 kruka Persilja
  • 3 msk Olivolja
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • Salt

Instruktioner

  • Tina fisken och torka den helt torr med lite papper. Salta på båda sidor.
  • Mixa mango, skalad vitlök och ingefära, persilja, olja och vinäger till en ganska slät dressing. Smaka av med lite salt.
  • Hetta upp en stekpanna med lite olja i.
    Stek tonfisken på hög värme i cirka 1 minut per sida. Fisken skall bli vit i köttet runt om men fortfarande vara röd i mitten. Lägg fisken åt sidan.
  • Hyvla gurkan i fina strimlor med hjälp av en vass potatisskalare eller mandolin. Ta inte med mittendelen, det blir så blött.
  • Skala och hyvla morötterna fint medpotatisskalare eller mandolin.
  • Blanda sallad, gurka, morötter och krasse på ett fat eller i en skål.
  • Skär tonfisken i skivor om du vill och lägg på salladen, eller servera den som en hel bit.
    Strö över persilja, skär limen i klyftor och fördela på fatet.
    Ringla dressingen över salladen.