Tina fisken och torka den helt torr med lite papper. Salta på båda sidor.
Mixa mango, skalad vitlök och ingefära, persilja, olja och vinäger till en ganska slät dressing. Smaka av med lite salt.
Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Stek tonfisken på hög värme i cirka 1 minut per sida. Fisken skall bli vit i köttet runt om men fortfarande vara röd i mitten. Lägg fisken åt sidan. Hyvla gurkan i fina strimlor med hjälp av en vass potatisskalare eller mandolin. Ta inte med mittendelen, det blir så blött.
Skala och hyvla morötterna fint medpotatisskalare eller mandolin.
Blanda sallad, gurka, morötter och krasse på ett fat eller i en skål.
Skär tonfisken i skivor om du vill och lägg på salladen, eller servera den som en hel bit. Strö över persilja, skär limen i klyftor och fördela på fatet. Ringla dressingen över salladen.