Baka lågkolhydratfrallor med Magic Mix – Nytt i webshopen!

Baka lågkolhydratfrallor med Magic Mix – Nytt i webshopen!

En helt ny mjölmix, Magic Mix, som vi är väldigt glada att äntligen fått in i vår webshop och som dessutom är ok för keto- och lågkolhydratkost. Vi börjar med ett litet parti och hoppas att du ska älska den lika mycket som vi gör. Mjölet innehåller endast 1g kolhydrat/100g…!

När vi startade vår webshop i mars 2024 åkte vi för att hämta upp alla varor i Södertälje hos Dora (som sålde paleo- och AIP-produkterna innan oss). Hon gav oss en påse Magic Mix lite i förbifarten och sade något i stil med “Den här har jag sålt bra av förut, den kommer du gilla, Niclas, som äter lågkolhydratkost.” Sen tänkte vi inte så mycket mer på det mer än att jag flyttade runt den där stora påsen i köket och sa “jag ska kolla det där mjölet snart och testa baka”. Och när jag väl gjorde det så var det ju lite surt att jag inte gjort det tidigare… Grymt bra konsistens och supergod smak på de här frallorna!

Jag jobbar också på ett focacchia-recept men har haft lite otur med både strömavbrott och glömt sätta timer… (Suck) så jag behöver göra det igen och justera lite innan jag lägger upp det. Men frallorna. Frallorna!! De ska göras omgående nu när vi äntligen har Magic Mix på lager!

Magic Mix Fannizero

Magic Mixen är glutenfri, spannmålsfri, lågkolhydrat- och fiberrik blandning för bakning av olika bröd och bakverk. En fantastisk produkt som har oändliga möjligheter eftersom degen går att bearbeta och hantera (knåda, kavla tex) på ett annat sätt än vanliga paleo-degar. Paleo Magic Mix mjölmix är fri från gluten, soja, mjölk, socker och baljväxter, den innehåller bara bambufibermjöl och grobladsfrömjöl. Groblad är släkt med psylliumfrö och fungerar lite på samma sätt, här kan du läsa lite mer om Groblad.

Recept

Att ha en paleo mjölmix hemma är smidigt, till exempel när man inte har alla ingredienser hemma för att baka bröd helt från grunden. Vi experimenterar just nu med att få till riktigt goda kanelbullar. Under tiden kan du njuta av fantastiskt goda, keto/lågkolhydratfrallor (se recept nedanför) eller focaccia!

På Fannizeros hemsida finns många fler recept att hitta, sidan är på ungerska med använd webläsarens översättning så går det fint! Vi provar oss fram och lägger upp recept som vi tycker är bra efter hand. De har också oftast en TikTok-video man kan titta på för att se hur man gör.

Här nedanför finns ett riktigt härligt recept på lågkolhydratsfrallor som vi toppat med lite vallmofrön. Baka enkelt och njut!

Vi har flera olika paleo mjölmix att välja mellan; lantbröd, småfranska, baguette med frön och pizzabotten. Prova dig gärna fram och hitta dina favoriter. Magic Mix är den enda som är lågkolhydrat.
Beställ Magic Mix här.

Magic Mix Fannizero

Frallor Lågkolhydrat, Magic Mix

Här är en supersnabb TikTok-video på hur man gör frallorna från tillverkaren Fannizero. Notera att vi har justerat lite i receptet då vi tycker de blir fluffigare och godare så här.
Portioner: 5 st

Ingredienser

 • 3 st Ägg
 • 1 dl Vatten
 • 0,5 dl Olivolja
 • 0,5 tsk Torrjäst
 • 0,5 tsk Bakpulver
 • 1 tsk Salt
 • 100 g Magic Mix
 • 2 tsk Brödkrydda valfritt
 • Uppvispat ägg att pensla med valfritt
 • Vallmofrön valfritt

Instruktioner

 • Sätt ugnen på 175 C och klä en plåt med bakplåtspapper.
 • Mixa ägg, vatten och olja med en stavmixer i en bunke.
 • Blanda i jäst, bakpulver, salt, ev. brödkryddor och sist Magic Mix i äggblandningen.
 • Blanda degen med en slickepott i snabba rörelser. Pudra över lite mer mjöl om det behövs för att deg inte ska fastna på fingrarna.
 • Forma degen till 5-6 lika stora delar. (5 st för lite större frallor)
  Rulla ut till längder, vik längderna på mitten, tvinna dem och snurra ihop till små knutar. Lägg frallorna på plåten med bakplåtspapper.
  (Du kan också bara göra runda bullar om du vill. De blir extra fina om du snittar dem efter att du penslat med ägg och strött över frön. Se bild i produktbeskrivningen ovanför)
  frallor
 • Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över lite vallmofrön.
  Grädda i ungefär 30 minuter tills de fått fin färg och låter ihåliga när du knackar på undersidan dem.
  Låt svalna innan du skär frallorna.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg