Lantbröd paleo

Lantbröd paleo

Ett paleo lantbröd och sökandet är nog över. På något sätt är letar man alltid efter det perfekta paleobrödet… Här på vår sida finns det många recept på olika bröd, både AIP och paleovarianter. Men när det kommer till att baka snabbt och smidigt så är våra paleo mjölmixer helt oslagbara! Jag provade småfranska första gången för flera år sedan när Dorimax hade sin webshop (där vi alltså tog över försäljningen av AIP och paleoprodukter i mars 2024) och var helt såld. Perfekt när man inte vill plocka fram massor av ingredienser (eller saknar något hemma) och det blir minimalt med disk. Du behöver bara tillsätta är ägg, citronsaft och vatten till mjölmixen. Jag har ofta gjort någon av mjölmix-bröden som matsäck när vi ska iväg någonstans. Eller till lite lyxfrukost på helgen.

Lantbröd mjölmix paleo bambufiber paleo lantbröd mjölmix

Det här lantbrödet är vansinnigt gott. Dessutom godkänt av den kräsna 16-åringen vi har hemma som smakade och konstaterade “mamma, du måste baka mer”. Mindblowing faktiskt, det enda glutenfria brödet han annars tycker duger är Schärs surdegsbröd. Och där vill man varken läsa ingrediensförteckningen eller tänka på priset… 5 skivor skräp för över 40 kr…
Här får man ett helt bröd utan några som helst tillsatser som dessutom mättar på riktigt. Det färdiga brödet väger 380 g. Här hittar du mjölmixen. Receptet hittar du här nedanför.

Lantbröd mjölmix paleo

Lantbröd paleo Mjölmix

Mixen är fri från gluten, soja, mjölk, socker och baljväxter. Vi har flera olika paleo mjölmix att välja mellan; lantbröd, småfranska, baguette med frön och pizzabotten. Prova dig fram och hitta din favorit!

Tips! Tillsätt lite Bambufibermjöl när du formar limpan. Det suger upp vätska fort och ger en fin skorpa till det färdiga brödet.

Lantbröd mjölmix paleo

Paleo Lantbröd

Ingredienser

 • 1 påse Paleo mjölmix Lantbröd, Vital Free
 • 3 st Ägg
 • 10 ml Citronsaft eller äppelcidervinäger
 • 150 ml Vatten

Instruktioner

 • Vispa ihop de våta ingredienserna i en skål och häll i mjölet.
  Vispa snabbt och använd sedan en slickepott för att bearbeta degen under 2 minuter.
 • Låt degen vila i 30 minuter.
  Värm ugnen till 200°C
 • Knåda degen lätt och forma den till ett avlångt bröd och snitta den på 3-4 ställen. Om du behöver lite mer mjöl tillsätt Bambufibermjöl, det suger upp vätska fort och ger en fin skorpa till det färdiga brödet.
 • Grädda brödet i ca 20 minuter, sänk sedan temperaturen till 180°C och grädda ytterligare ca 45 minuter.
  Brödet ska låta ihåligt när du knackar på det på undersidan, då är det färdiggräddat.
  Låt brödet svalna på ett galler.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg