Supersalt mot huvudvärk!

Supersalt mot huvudvärk!

Supersalt!
Många frågor blev det när jag lade upp den här bilden på min story för några dagar sedan. Så jag tänkte jag gör ett inlägg och reder ut det hela.
Nu när det varit så otroligt varmt så har jag fyllt på med salt varje morgon. Det hjälper mot den huvudvärk jag lätt får när värmen slår till och fyller generellt på med mineraler.
I den lilla burken, som alltid står framme i vårt kök, har jag blandat lika delar oraffinerat havssalt, himalayasalt och Herbamare örtsalt. = Supersalt!

Faktum är att barnen har lärt sig att man testar att ta lite salt först, när man får ont i huvudet, och tar möjligen alvedon sen. Det är ju inte så att man har huvudvärk för att man plötsligt fått alvedon-brist… 🙂
Av vilken anledning man nu fått huvudvärk så skadar det inte att fylla på med lite mineraler först. Killarna tränar mycket och då är det också bra att fylla på med salt.
Vår äldsta kille tar alltid med sig en liten burk med salt på träningsläger och till och med nu på skolresan till Krakow. Han har med andra ord märkt att det funkar, annars brukar ju tonåringar vara rätt immuna mot… allt.

supersalt

Detta är dock inte alls min briljanta idé, ursprunget är “Annas supersalt” som du hittar via länken. Anna Hallén hade för länge sedan hade en kursdeltagare som inte ville ta tillskott men ville fylla på med alla mineraler ändå. (Supersaltet är dock lågt på Selen, där är ju paranötter en bra källa. Ej AIP.) Så tanken är att man från det oraffinerade havssaltet får mineralerna från havet och i himalayasaltet mineralerna från bergen samt örtsalt med kelp för naturligt jod, tex Herbamare som också är AIP.

supersalt

Hur?

Jag tar saltet i handen, häller i munnen och dricker ett stort glas vatten till. Men man kan blanda i vattnet också om man vill.

Dos?

0,5-1tsk. men börja med ett par kryddmått och öka.
Tar man för mycket på tom mage så mår man illa och kräks. Tro mig.

Vad?

Dessa salter använder vi:
-Oraffinerat Havssalt – Urtekram Grovt, Urtekram fint
-Himalayasalt – Urtekram
-Herbamare – A.Vogel , ICA/Coop etc.

supersalt

Ha en finfin dag!

/Mia

Supersalt

Portioner: 1 liten burk

Ingredienser

  • 1 tsk Himalayasalt
  • 1 tsk Oraffinerat havssalt
  • 1 tsk Herbamare Örtsalt

Instruktioner

  • Blanda de olika salterna i en liten burk. Rör om.
    Dos: 0,5-1tsk. men börja med ett par kryddmått och öka.Tar man för mycket på tom mage så mår man illa och kräks. Tro mig.
    Hur: Jag tar saltet i handen, häller i munnen och dricker ett stort glas vatten till. Men man kan blanda i vattnet också om man vill. Eller bara använda i matlagningen såklart.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg