Tonfisksallad AIP

Tonfisksallad AIP
Det här inlägget innehåller annonslänkar

Tonfisk på burk är en klassiker och en av de få ”färdigmat” på burk man kan hitta när man följer AIP. Här kommer ett recept på en god tonfisksallad som håller några dagar i kylen. Perfekt att ha med som kall matsäck eller lunch. Eller kanske ett lite matigare mellanmål?
Den är enkel att göra och jag älskar de krispiga rädisorna och sellerin i den goda röran. Blir lite mer att tugga.
Salladbladen, om de har lite stuns i sig, kan man ha som ”sked” när man är ute och far.

tonfisksallad

Istället för en äggbaserad majonnäs som traditionellt är i en tonfisksallad har jag använt avokado, olja och citron som bas. Krämigt och jättegott!
Den här tonfisksalladen står sig bra i kylen och är kanske ännu godare dagen efter?

Ingredienser

Det är inte alltid enkelt att välja bra råvaror i butiken, eller hitta dem för den delen.
I det här receptet använder vi b.la dessa

tonfisksallad med grönsaker

Tonfisksallad

Portioner: 4 portioner

Ingredienser

"Avokadomajonnäs"

  • 1 st Avokado
  • 0,75 dl Olivolja Extra Virgin
  • 1,5 msk Pressad Citronjuice (ca 0,5 st citron)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk Gurkmeja
  • 0,5 tsk Salt

Sallad

  • 2 st Burkar Tonfiski vatten á 95g
  • 2 st Stjälkselleri, ca 80g
  • 4-5 st Rädisor
  • 1 st Stor morot, ca 150g
  • 1 msk Hackad färsk dill
  • Salladsblad

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienserna till ”majonnäsen” i en mixer. Mixa på högsta hastighet tills det blir en tjock sås. Om såsen blir för tjock, späd med vatten. (smakar du av såsen och tycker den inte är så god, ta det lugnt, den blir god tillsammans med allt det andra!)
  • Häll av vattnet från tonfisken och lägg den i en skål. Dela upp med en gaffel.
  • Hacka sellerin och rädisorna fint. Skiva moroten tunt tex med en mandolin. Hacka dillen. Vänd runt grönsakerna tillsammans med tonfisken.
  • Häll på majonnäsen och blanda runt noga.
  • Servera tonfiskröran på en salladsbädd.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg