Gör din egen marsipan (paleo)

Gör din egen marsipan (paleo)
Inlägget innehåller annonslänkar

Att göra sin egen marsipan till olika bakverk är busenkelt!
Det här receptet har vi använt till marsipankulor men också som lock till prinsesstårta. Kanske blir det några marsipangrisar till jul?

Dessutom håller sig marsipanen i kylen länge, uppemot två veckor faktiskt, det man alltså gör idag kan man ta hand om senare. Sånt gillar vi!

färgsätt din marsipan

Istället för karamellfärg går det lika bra att använda naturliga färger som du hittar i olika livsmedelspulver. Med rödbetspulver får man ett fint röd-rosa lock till prinsesstårtan istället. Då slipper du till exempel Dr Oetgers röda karamellfärg som innehåller; vatten, färgämne (karmin (E 120)), surhetsreglerande medel (citronsyra (E 330)), konserveringsmedel (kaliumsorbat (E202).

Du kan prova att färgsätta din marsipan med dessa varianter:
Rödbetspulver – Röd/Rosa
Gurkmeja – Gul
Pitthaya – Rosa
Spenatpulver – Grön
Spirulina – Blågrön

Marsipankulor

Här har vi gjort marsipankulor och doppat i smält choklad. Gott godis både till jul och påsk och väldigt enkelt att göra! Men lite kladdigt blir det förstås med själva doppandet i chokladen. Men sen vi skaffade en fiffig skål till vattenbadet så blev i alla fall det momentet mindre kladdigt! 🙂
Bilden kommer från vår receptsamling “Påskens buffé & efterrätter”


Marsipantårta

Här är marsipanlocket färgat med rödbetspulver till vår paleo-prinsesstårta.
Recept på prinsesstårtan hittar du i vår receptsamling “Kalas & Fikastunder “

Foto: AnnTherese Johansson
Marsipan
Maträtt: Tillbehör
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo, Raw
Ingredienser
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 1 msk Honung
  • 1 st Äggvita
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • 1 krm Salt
Instruktioner
  1. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke med sked tills du får en jämn och fin deg.

  2. Lägg marsipanen i plastfolie och lägg in i kylen en stund, gärna ett par timmar, så att den får sätta sig.

  3. Vill du färgsätta marsipanen så knådar du in lite av färgsättningen så det blir jämnt. Ta lite i taget tills du får önskad färg (tänk på att mycket pulver också påverkar smaken lite)

  4. Gör du ett marispanlock? Kavla ut marsipanen mellan två bakplåtspapper.

 



2 thoughts on “Gör din egen marsipan (paleo)”

  • Tack för receptet! Det ser väldigt aptitligt ut, min dotter såg din efterrätt på bilden och ber redan laga den, så jag springer till närmaste stormarknad och börjar laga mat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg