Blodprover och kostråd, så arbetar jag.

Blodprover och kostråd, så arbetar jag.
Annonssamarbete med Medisera

 

“Alla dina blodprover ser bra ut”, har du hört den hos din läkare någon gång?
Och det känns ju bra. Inget alarmerande, inget allvarligt. Precis som vi vill att det ska vara. Men heller inget att utgå ifrån. Inget att jobba med. Inget att förbättra. Blodprover speglar din hälsa och således går de att påverka med kost och livsstil.

När du kommer till mig för kostrådgivning börjar vi alltid med att gå igenom blodprover och de omfattande hälsoenkäterna du har fått fylla i inför vårt möte. Det är en bra grund att stå på inför din kommande hälsosatsning. Vi går igenom dina testresultat noggrant så att du förstår vad de betyder, vad vi har att arbeta med och hur vi kan förbättra och optimera dina värden med hjälp av kost och livsstilsförändringar. Bara för att dina prover är inom referensvärde innebär det inte att de är optimala. Vi får alltså med blodprovets hjälp se hur vi på bästa möjliga sätt kan anpassa din kost ytterligare och få så bra resultat som möjligt för ditt välmående.

Du kanske arbetar aktivt med din kost och hälsa själv? Då kan du boka 30 min rådgivning om du önskar hjälp med analys kring enbart blodprovsresultat.

Optimera dina värden

Sjukvården är fantastisk med alla möjligheter till undersökningar och provtagning. En bred hälsopanel kan till exempel indikera diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, bristande njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, stressnivåer och inflammation. Många av dessa parametrar kan du påverka på ett positivt sätt genom kost och livsstilsförändringar för att optimera din hälsa.

Hos Medisera bokar du ditt test enkelt via deras hemsida och går sen till deras anslutna provtagningsställen för att lämna ditt blodprov. Du får resultaten på några dagar tillsammans med en läkarkommentar.
Hälsokontroll Stor  rekommenderar jag som en bred och bra grund med totalt 35 hälsomarkörer. Du kan också ta specifika tester efter en tid för att följa upp vissa markörer, till exempel prover för sköldkörteln om du har sköldkörtelproblematik, för att svart på vitt se resultatet av din kost och livsstilsomställning. Du kan ta kontroll över din egen hälsa, blodprover kan vara en hjälp på vägen.

Mät ditt D-vitamin

Nu när vintern och mörkret är i antågande är det till exempel läge att mäta sitt D-vitaminLäs mer om det viktiga D-vitaminet här och vilka naturliga källor som finns i maten vi äter. D-vitamin mäts oftast inte i de “vanliga” proverna man får på vårdcentralen. Men ingår alltså i Hälsokontroll Stor.

Har du en autoimmun sjukdom så rekommenderar jag absolut att du mäter dina D-vitaminnivåer ett par gånger om året.
En brist gör oss mer mottagliga för infektioner, påverkar slemhinnehälsan och är väldigt viktig i regleringen av immunförsvaret. De finns flera studier som visar att D-vitaminbrist är överrepresenterade hos personer med autoimmuna sjukdomar. I mitt senaste blodprov låg jag på 78 nmol/L. (Otillräcklig nivå  är <50 nmol/L.) 78 nmol/L ett helt ok värde för D-vitamin men då jag har autoimmun sjukdom vill jag ligga på 100-120 nmol/L. Därför tar jag tillskott nu under vinterhalvåret.

Boka gratis guidning

Det finns med andra ord många sätt att lära sig om sig själv, sin hälsa och sitt mående och hur man kan må (ännu) bättre. Är du osäker vilket test som passar just dig eller har du andra frågor om rådgivning eller tester?
Boka en 15 minuters gratis konsultation via telefon så hjälper jag dig.

 

Boka tid

Enbart TESTÅTERKOPPLING

Du kan boka 30 min rådgivning om du önskar vägledning och analys kring enbart testresultat, då ingår:
-Noggrann testgenomgång
-Kostrådgivning
Pris: 600 krLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *