Cappuccino cheesecake (Paleo)

Cappuccino cheesecake (Paleo)

Ett nytt recept från oss så här inför nyår på Raw Cappuccino cheesecake! Receptet kommer från vår receptsamling Kalas & Fikastunder som vi gav ut tidigare i år. (Klicka på länken för att läsa mer och se fler bilder från receptboken.)

Den här lätt kaffesmakande Cappuccino cheesecaken är otroligt god och har en len krämig konsistens när den tinat lite. Vi tycker det är den perfekta efterrätten då den går att förbereda flera dagar i förväg! Cheesecaken har snabbt blivit en favorit bland oss vuxna i familjen. Det blir lätt att man smakar både en och två (läs tre) gånger på smeten under tiden man gör den…

No-bake, raw cake

Ett recept som är ”raw” innebär att inga ingredienser har värmts upp över 42°C. Det gör att vitaminer och mineraler behåller sin naturliga form och har inte förändrats/förstörts av upphettning eller andra processer.
Lite extra smidigt med raw, eller no-bake, recept är ju när man är många i köket och ugnen går varm. Då är det skönt att slippa “baka” utan kan använda alla ingredienser råa. Win-win!

Bakar du vår Raw Cappuccino cheesecake blir vi extra glada om du taggar oss på Facebook eller Instagram! @viaventri

Tips!
Här kan du läsa mer om och beställa alla våra receptsamlingar, antingen som pdf-bok (99kr/st) eller som tryckt häfte (139kr/st +frakt)

Cappuccino cheesecake

Måltid: Dessert
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • FÖREBEREDELSE, FYLLNING
  • 2 dl Cashewnötter
  • 2 dl Kallt kaffe
  • BOTTEN
  • 1 dl Nötter eller mandel
  • 7 st Dadlar
  • 4 tsk Raw Kakao
  • 0,5 krm Salt
  • FYLLNING
  • 0,75 dl Kokosmjölk
  • 2 msk Kokosolja
  • 0,75 dl Raw Agavesirap
  • 1 tsk Kallt starkt kaffe
  • 1 tsk Kanel
  • 0,5 krm Salt
  • 1 msk Kakaonibs till garnering, valfritt

Instruktioner

  • FÖRBEREDELSE, FYLLNING (gärna en dag innan)
    Lägg cashewnötterna i en skål/burk och häll på 2 dl kaffe.
    Ställ in i kylen och låt dra minst 4 timmar, gärna över natten.
  • BOTTEN
    Lägga alla ingredienser till botten i en matberedare med knivar. Mixa till en deg.
    Dela degen i 4 lika stora delar och tryck ut i botten på små glasskålar. Låt degen gå upp lite på kanterna.
    Ställ in i frysen.
  • FYLLNING
    Ta fram de förberedda cashewnötterna ur kylen och häll bort kaffet.
  • Lägg cashewnötterna tillsammans med övriga ingredienser till fyllningen i matberedaren och mixa slätt.
    Ha tålamod, det tar en stund att få smeten helt slät. Men det är värt väntan!
    Stanna maskinen ibland och skrapa ner från kanterna.
  • Ta fram glasen med bottnarna ur frysen och häll i fyllningen. Toppa med lite kakaonibs om du vill.
    Ställ tillbaka skålarna i frysen och låt stå minst 4 timmar.
  • Ta fram skålarna cirka 10 minuter innan servering.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg