AIP strikt till jul!

AIP strikt till jul!

AIP strikt till jul!

Så är det bara att inse att det är dags att backa bandet. Hösten har varit otroligt rolig, spännande, kreativ och inspirerande!

Men med för lite återhämtning. Stressig helt enkelt. Tittar jag tillbaka är det några intressanta tillfällen värd att reflektera över:

-För några veckor sedan råkade jag av misstag få i mig chili på en lunchrestaurang. Det tog 10 minuter så kom symptomet. Inte från magen vilket man kanske skulle förvänta sig utan från hjärnan. Det kändes som jag hade svept två glas vin! När jag vred huvudet följde inte blicken med. Jag blev mest förvånad och förstod inte vad som hänt först. Det tog ett tag innan det lade sig och jag kände att jag kunde köra tillbaka till jobbet! Men det är bara att konstatera; Chili är inte för mig. Så jag kommer fortsätta utesluta alla nattskatteväxter.

-För ca 2 veckor sedan åt jag ett äpple. En fodmap som jag inte kunde äta initialt under AIP men som senare gått bra. Jag har inte kunnat äta rått äpple sen tonåren men nu alltså kunnat äta i drygt ett år igen. Tills för häromveckan. Bekanta stickningar på läpparna och kli i halsen.

-I några nätter har jag vaknat mitt i natten och inte kunnat somna om. Till slut lagt mig och lyssna på något för att ”stänga av hjärnan”. Detta var standard när jag var sjuk men har inte hänt på säkert ett år.

Strikt AIP igen

Jag tolkar det hela som att det är dags att backa bandet. Att min kropp har fått för lite återhämtning i förhållande till arbetsbördan. Jag ser det inte alls som ett nederlag att backa tillbaka och köra (några veckor?) strikt AIP igen.
Snarare ett strategiskt beslut att lyssna på kroppen noggrannare igen.

Jag mår fortfarande bra och känner mig frisk, men vill inte riskera att mitt immunförsvar retas igång så pass att jag går in i ett Crohns-skov.

Det enda irriterande är att jag har många matlådor i frysen som är paleo och inte strikt AIP. Men de får väl ligga där en stund till då…:)
Jag får fylla på med AIP-lådor istället för krisiga dagar. Igår kväll gjorde jag en rejäl kycklinggryta bara till mig, det är den som syns på bild här! 🙂
Grunden är vårt recept på ”Snabb kycklinggryta” men jag adderade broccoli och morot också.
supersnabbt och superenkelt!

Ha en härlig lördag!

/MiaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *