fbpx

Enkelt efterrättstips, Bär med frötäcke! (Paleo)

Enkelt efterrättstips, Bär med frötäcke! (Paleo)

Bär med frötäcke

Vi improviserade vår nyårmiddag lite efter hand som vi gjorde den i år. Vi var många som firade tillsammans och dagen spenderades ute på sjön med sparkar och skridskor. Det var så härligt så vi blev där länge och därav blev själva middagen lite improviserad. Men lika gott för det och vi var många som hjälptes åt. 5 minuter innan affären stängde sladdade jag in och handlade de sista ingredienserna som vi plötsligt upptäckte att vi saknat, bl.a sesam- och pumpafrön till vår Bär med frötäcke efterrätt. 🙂

Eftersom vi hade nötallergiker bland oss så blandade vi ihop täcket på enbart frön, men här kan man freestyla vilt med mandlar och nötter efter vad man har för favoriter! När vi friade jul hos barnens farfar blev vi bjudna på en variant av denna, Marina lagar alltid fantastisk mat till oss! Då hade hon blandat i mandlar och valnötter och använt päron blandat med bär.
Det blev fantastiskt gott. Så blanda hej vilt, det kommer bli hur bra som helst!
Här kommer ett ungefärligt recept på den vi gjorde.

Tips!
Garants lila kokosgrädde är perfekt att vispa fluffigt med elvisp.
Vi har alltid ett par förpackningar ståendes i kylen så grädden är väl kyld och fast när man vispar den. Då blir den i konsistens som vanlig grädde. Blanda gärna i lite vaniljpulver.

Bär med frötäcke
Portioner: 10 pers
Ingredienser
  • ca 800 g Frysta blåbär, hallon och mango variera med olika bär/frukt
  • 2 krm Vaniljpulver
  • ca 1 msk Potatismjöl
  • ca 7 dl Sesam-, Pumpa- och Solrosfrön variera med olika mandel/nötter etc
  • ca 1 dl Honung
  • 2 msk Kokosolja
  • 0,75 tsk Flingsalt
  • 500 ml Kokosgrädde till servering Väl kyld
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 

  2. Blanda bär och vaniljpulver i en bunke. 
    Strö ut bären i en ugnsfast form och strö över potatismjölet. Det ska bli ett vitt tunt puder som ligger över bären. Ju blötare bär desto mer potatismjöl.

  3. Blanda frön, honung, kokosolja och salt i en bunke med en slev/sked.

  4. Fördela fröblandningen över bären. Jag använde händerna. Det är kladdigt. Väldigt kladdigt.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. 
    Under tiden kan du vispa den väl kylda kokosgrädden fluffig med elvisp.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial