Mjölkfri Cream Cheese, Röror, kex och Nytt År!

Mjölkfri Cream Cheese, Röror, kex och Nytt År!

Cream Cheese, Röror, kex och Nytt År!

I år firar vi nyår i norra Dalarna och Mias hemort Älvdalen. 50 mil och över 6 timmar senare anländer vi i ett vackert vinterlandskap. Det obligatoriska när vi kommer fram är att tända en brasa i öppenspisen och bara ta in lugnet en stund. Sen packar vi upp. Nyårsafton ska firas tillsammans med kusiner, mormor och morfar. Vi planerar också för några dagars skidåkning i Sälen innan vi vänder hemåt igen.

Nyårsmenyn hade jag gärna delat med mig av till er men den är liksom inte klar än! 🙂 Jag misstänker att vi skickar in karlarna i köket för förrätt och varmrätt och att vi andra tar hand om efterrätten.
Däremot har vi satt ihop en härlig “ostbricka” med 6 olika cream cheese, dipp och röror samt 3 olika varianter på kex!
De kommer att plockas fram hos oss på kvällarna antagligen inte bara på nyårsafton.
Jag som ibland får total ostcraving har fått lite förnöjsamhet på den punkten med våra Mjölkfria cream cheese röror. Hur gott som helst!
Vi hoppas att ni hittar något ni gillar, klicka på länken under bilderna för att komma till recepten.


Mjölkfri Cream Cheese
, 3 varianter, Paleo


Aioli, vitlöksdipp, Paleo


Rödbetsdipp & Puré
, 2 varianter, AIP/Paleo


Spröda och krispiga Kex
, 2 varianter, Paleo


Cassavakex AIP

Det nya året

2018 har varit omtumlande på så många sätt och det känns märkligt att det är bara 1 år sedan jag gjorde omställningen till AIP-kost, pga min Chrons diagnos året innan. En omställning som visade sig förändra hela vår livsstil. Inte bara en påverkan på min kost och mitt läkande, utan en sundare livsstil för hela familjen.
Vi har startat blogg och utvecklat över 100 recept, startat företag, läst Anatomi och fysiologi på universitetet samt påbörjat en yrkesutbildning till PI certifierad kost och hälsocoach som blir färdig under nästa år. Vi har gett ut vår första receptsamling och planerar för nästa och vi planerar för föreläsningar under våren i Göteborg.

Det har varit ett intensivt och omtumlande år med både skratt och tårar, men framförallt enormt lärorikt. När man fokuserar sin kraft och energi kan fantastiska saker hända!
Så en sak är säker, vad 2019 har att bjuda på har vi inte en aning om, men vi kan alltid drömma!
Framför allt önskar vi god hälsa till våra nära, kära och alla er som följer oss. Oavsett anledning till kost eller livsstilsförändringar, vare sig du förebygger ohälsa, läker från sjukdom eller optimerar din egen hälsa är vi glada och tacksamma att ni är med oss! Det är otroligt inspirerande att få så fin respons och att få ta del av era historier längs med vägen.

Vi önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Mia & Niclas2 kommentarer på ”Mjölkfri Cream Cheese, Röror, kex och Nytt År!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *