fbpx

Spröda, krispiga mjölkfria kex (Paleo)

Spröda, krispiga mjölkfria kex (Paleo)

Spröda, krispiga mjölkfria kex

Jag vågar påstå att dessa är de bästa kex jag ätit. Sååå goda, spröda, bra sälta och precis perfekt knaprighet! Vi har gjort dem massor med gånger nu; det är lätt och går snabbt.
I det här receptet har vi gjort två olika smaksättningar, Sesamfrö och Rosmarin, båda blir väldigt goda! Men varför inte variera med timjan, kanel, vallmofrö, chili etc?

Vi tycker de är perfekta till ostbrickan, toppa gärna med Mjölkfri Cream Cheese, Rödbetsdipp eller Rödbets och Palsternackspuré.
Är du ute efter ett nötfritt kex som följer det Autoimmuna protokollet? Prova våra Knapriga Cassavakex!

4 från 1 röst
Spröda Mjölkfria Kex

I receptet ger vi förslag på 2 olika smaksättningar, men variationerna är oändliga!
Prova t.ex timjan, kanel, vallmofrö, dragon etc.

Portioner: 1 plåt
Ingredienser
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Potatismjöl
  • 0,5 dl Kokosmjöl
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 1 msk Smält Neutral Kokosolja
  • 1 st Ägg
  • 0,25 dl Osötad Mandelmjölk eller annan valfri mjölk
  • Flingsalt
  • SMAKSÄTTNING:
  • 2 tsk Sesamfrön ELLER
  • 1,5 tsk Rosmarin
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, kokosmjöl, fiberhusk samt valfri smaksättning i en bunke.

  3. Smält kokosoljan.
    Tillsätt olja, ägg och mjölk och blanda noga. Låt stå ett par minuter så fiberhusken hinner suga upp vätska.

  4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. 
    Ta bort det översta pappret och strö över flingsalt, snåla inte!
    Lägg tillbaka pappret och kavla till saltet lite så det fastnar, ta sen bort pappret igen.

  5. Skär med kniv önskad kexstorlek.

  6. Grädda i ugnen ca 10 minuter.
    Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 5-7 minuter. 
    Låt svalna.

 



2 thoughts on “Spröda, krispiga mjölkfria kex (Paleo)”

    • Hej Jenny, Jag tror att det funkar att byta ut potatismjölet mot kokosmjöl eller arrowrot. Jag har dock inte provat så jag kan inte gå i god för att mängden blir exakt densamma.:) Men det borde bli ungefär lika. Använder man mer kokosmjöl kommer även den smaken att slå igenom såklart. Men prova gärna och låt oss veta resultatet!
      God fortsättning!
      /Mia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *