fbpx

Koka din egen Kombuchaglögg, enkelt vi lovar! (Paleo/AIP)

Koka din egen Kombuchaglögg, enkelt vi lovar! (Paleo/AIP)

Kombuchaglögg

Det här receptet kommer från vår receptsamling “Glöggfest & Julens efterrätter“. Vi har delat flera recept från samlingen sen början av december och nu när julen strax står för dörren känner vi att ett glöggrecept är på sin plats!
Klicka på länken ovan för att kika på fler bilder och för att beställa receptsamlingen som pdf eller som tryckt häfte.
Här nedan hittar du receptet på vår glögg.

  

Kombucha eller äppelmust

Det finns olika recept på saftglögg man kan göra själv men vi ville ha en enkel variant och det kan vara svårt att hitta en saft utan tillsatt socker. Så vi valde att basera vår alkoholfria glögg på kombucha! Kombucha är fermenterat te och går att köpa i vanliga matvaruaffärer.
Den köpta är inte samma sak som att brygga sin egen kombucha såklart, men ett bra alternativ till den här glöggen!
Vi valde Reneé Voltaires kombucha med ingefära till vår glögg.
Om du äter enligt AIP är det bra att man testar att man tål kombucha först. Alla reagerar olika på fermenterade livsmedel.

Men vi vill också tipsa om att göra receptet på äppelmust.
Vi hittade en must från Herrljunga musteri med 100% äpplen och inget tillsatt socker. Den smakar himmelskt!

Lånad bild från Herrljunga musteri och Renee Voltaire.
Glögg
Portioner: 4 små koppar
Ingredienser
  • 1 st Flaska Kombucha ingefära Reneé Voltaire 275ml eller 3 dl äppelmust
  • 2 st Pomeransskal
  • 8 g Ingefära, skalad bit
  • 2 krm Kardemummakärnor Uteslut vid AIP
  • 2 st Kanelstänger
  • 15 st Kryddnejlika hel
  • 2 st Stjärnanis
  • 2 tsk Kokossocker
  • 1 msk Russin
  • 0,5 tsk Arrowrot
Instruktioner
  1. Riv ingefäran och mortla kardemumman lite grann.

  2. Blanda alla ingredienser utom arrowrot i en kastrull och koka upp.

  3. Låt stå och dra i 30 minuter, ta sedan upp pomeransskalen.

  4. Låt stå och dra ytterligare ca 2,5 timme. Sila av.

  5. När det är dags att servera vispa ut arrowroten i den kalla glöggen. Koka upp under omrörning och servera!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *