fbpx

Vitlökssill (Paleo)

Vitlökssill (Paleo)

Vitlökssill

En riktigt klassiker, här i en ny form som funkar för oss som inte äter mjölkprodukter! Istället för gräddfil använde vi hemmagjord kokosyoghurt som bas och det blev riktigt, riktigt bra.
Det är så härligt när experiment verkligen lönar sig!

Klicka på länken för recept på hemmagjord Kokosyoghurt och enkel Majonnäs.

Vitlökssill

Receptet avser 1 paket inlagd sill, 420g.

Ingredienser
  • 6 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Gul lök
  • 2 dl Majonnäs
  • 2 dl Kokosyoghurt
  • 1,5 msk Dijonsenap
  • 1 dl Gräslök (fryst)
  • 2 krm Salt
  • 2 krm Vitpeppar
  • 1 paket Inläggningssill, 420g
Instruktioner
  1. Hacka vitlök och gul lök fint.

  2. Blanda alla ingredienserna i en bunke. 

  3. Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Skär i mindre bitar. 

  4. Varva sillbitarna med yoghurtröran i en glasburk .

    Låt stå minst ett dygn innan servering. 



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *