Fisk i ugnen, Laxöring från svenska fjällen

Fisk i ugnen, Laxöring från svenska fjällen

Fisk i ugnen från fjällen

Den här firren är lite speciell. Den har fiskats i svenska fjällen, lämnats till min pappa i norra dalarna där vi sen hämtat och kört hem dem till oss i Göteborg. Allt pga. av den enkla anledningen att min pappa bad en vän om hjälp att få tag i bra fisk till mig.
”Kanske fick de lite över nästa gång de fiskade?”

Förstår ni storheten?
De har inte bara sagt i förbifarten ”javisst, det kan vi kolla på” när pappa frågat om hjälp. (Det är ju så lätt att göra det menar jag. Man menar väl men så har man fullt upp i livet.)
De har aktivt tagit av sin tid, och sin fisk, paketerat och åkt hem till pappa och gett honom, inte en, utan en hel hög med fisk. Ingen vanlig liten firre heller utan vildfångade i fina svenska fiskevatten.
Jag tittar i frysen och jag känner mig rik och lite förundrad. Det finns såna fantastiska människor, och vi är oerhört tacksamma.
Tack, tack, tack!

Fisk är snabbmat

Dessutom blev den här öringen larvigt god och var snabb att göra. Enkelt serverad med guldmos och sallad.
Fisk är egentligen den bästa snabb-vardagsmaten. Synd att det bara är jag i familjen som äter det…. Niclas är allergisk och barnen…
Ja barnen är som barn är mest, de äter fisk i skolan och hos kompisar. Men inte hemma.
Det är sånt som man, om man fokuserar på det, kan bli lite galen av.

Laxöring i ugn

Receptet passar givetvis även andra fiskar såsom röding eller lax.

Ingredienser

  • 1 st Öring, röding eller lax
  • 1 st Rödlök
  • 1 tsk Dragon
  • ca 0,5 tsk Salt
  • ca 2-3 msk Ghee Uteslut för AIP
  • 0,5 st Citron till servering.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Skölj den rensade fisken i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
  • Salta fisken invändigt och strö på dragon.
    Hacka rödlöken och fyll fisken med den.
  • Lägg fisken på folie i en ugnsform och lägg några klickar smör ovanpå fisken innan du stänger igen foliepaketet.
  • Laga den i ugnen i ca 45 minuter (Runt 40-50 min för en fisk på 1 kilo)
  • Lägg firren på ett serveringsfat och ta bort skinnet.
    Servera med citronklyftor. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg