Kanelbullens dag, Paleobulle!

Kanelbullens dag, Paleobulle!

Kanelbullens dag dök plötsligt upp mitt i en vecka som för oss är fullspäckad med allt annat än bakning… Men man måste ju prioritera här i livet och fika kan ju lätt prioriteras upp på listan om man bara jobbar lite på det!
Igår gjorde vi bullarna för första gången, eftersom vi inte skulle hinna med det idag. Jag hittade ett recept på tidningenhembakat.se som verkade  lovande och gjorde om det lite så att det passar oss…  De blev goda, men inte så fina.
Jag hade lite för bråttom och tänkte lite för sakta.
Idag hann vi egentligen inte med att baka med gjorde det ändå, och visst blev de fina!?

Paleobull-betyget?

Farmors bullar, som jag minns dem, slår allt. Jag minns när hon kom hem till oss och hade 2 fulla kassar med bullar med sig. Vilken lycka!
Dessa smakar ju såklart inte riktigt så. Men med tanke på att jag är inne på min 4e… (Hoppsan) Och Niclas har slukat flera stycken så konstaterar vi att de får ett riktigt bra betyg! De smakar väldigt gott och rejält med kanel, precis som det ska.
Tack och lov att de går riktigt fort att slänga ihop! Inte alls som klassiska jäsdegar… Så bullar kan det bli en och annan framöver…
Yngste sonen tyckte de var goda och åt upp en, men undrade sen om vi inte kunde köpa en på affären också… Nåja, man kan inte få alla nöjda jämt. Han åt upp den och det är allt ett bra betyg för att komma från en 7-åring!

Nu ska vi lägga oss i soffan och slappa. Vad vi äter till? En bulle och ett glas kall mandelmjölk såklart!
Hoppas ni har haft en fin kanelbulledag allihopa, och vet ni vad? Det funkar med bulle både imorgon och på lördag också. Kanske till och med söndag! 😉

Kanelbullar


Portioner: 10 st
Ingredienser
  • 2 tsk Rumsvarmt Ghee eller kokosolja
  • 1 st Rumsvarmt ägg
  • 1,5 msk Honung
  • 1 tsk Kardemumma
  • 3,5 dl Mandelmjöl
  • 1 msk Kokosmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1,5 krm Salt
  • Fyllning
  • 2-3 msk Ghee
  • ca 1 msk Kanel
  • 1 msk Kokossocker
  • Mandelflarn
  • 1 st Uppvispat ägg till pensling
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop ghee, ägg och honung

  3. Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, salt och kardemumma och vispa ner det i äggsmeten. Låt stå i 5 min så degen sätter sig.

  4. Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet och bred på ghee samt strö på kanel och kokossocker..

  5. Rulla ihop degen försiktigt. Skär med en vass kniv i 10 st lika stora delar. 
    Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. 

  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på lite mandel. 
    Grädda i ugnen mellan 7-10 minuter tills de fått fin färg.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg