Citronmuffins, Baka fluffiga Paleomuffins!

Citronmuffins, Baka fluffiga Paleomuffins!

Muffins är väl det perfekta snabbfikat? Går att variera oändligt i smak, är snabbt fixat och de allra flesta tackar ja till en muffins eller två. När det kommer till citronmuffins säger jag ”ja tack” både en och två gånger. Ok då. Tre.
Igår var alla i familjen såååå trötta när vi kommit hem från skola och arbete. Vi lyckades med samlade krafter få ihop middagsmat. Sen var det bara soffan som hägrade. Men när man är sådär supertrött så vill jag också ha något gott. Egentligen är jag väl ute efter sockerkicken, men eftersom det inte går så blir tillfredsställelsen av lite nyttig bakning lika stor! (Och bättre både för stunden och i längden såklart.)
Så det blev en laddning citronmuffins till kvällen och dessutom fick jag fika att ta med till jobbet på fredagen! Win-win!

Dessa är gjorda på jordmandelmjöl och cassavamjöl. Har man inte det hemma funkar kokos och mandelmjöl finfint! Jordmandeln är naturligt söt och ger lite grövre konsistens än vanligt mjöl och kokosmjöl. Det blir liksom lite att tugga på även fast konsistensen är luftig och fluffig som en muffins ska vara. Urgott om du frågar mig!

Hoppas ni får en fin och solig höst helg! Fika ute i solen kanske?

Tips!
En annan god variant är våra hallon och blåbärsmuffins. Testa dem också vet ja!

Citronmuffins (Paleo)

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid20 minuter
Total tid35 minuter
Portioner: 12 st

Ingredienser

  • 1 dl Kokosmjöl
  • 4 dl Jormandelmjöl eller Mandelmjöl
  • 1 dl Cassavamjöl från Dorimax eller kokosmjöl
  • 3 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Bikarbonat
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 2 st Citronzest, skal av 2 citroner EKO
  • 3 st Ägg
  • 1 dl Mandelmjölk eller annan valfri mjölk
  • 0,75 dl Citronsaft
  • 0,5 dl Honung
  • 2 msk Kokosolja
  • 2 tsk (Vallmofrön) valfritt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
    Klä en muffinsplåt med formar. 
  • Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
  • Vispa ihop ägg och mjölk med elvisp, gärna fluffigt.
  • Häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda med elvispen.
  • Häll i citronsaft, honung och kokosolja och vispa ihop noga.
  • Fyll muffinsformarna till ¾.
    Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg