Snabba omelettmuffins (Paleo)

Snabba omelettmuffins (Paleo)

Vi maxade semestern allt vi kunde och kom hem från vår sista road trip sent på eftermiddagen, lagom till middagsmaten. Vi har haft en underbar långhelg hos familj utanför Båstad.Vi har hängt på stranden, Niclas har tagit löprundor, och vi har lagat massor med mat tillsammans. De hade precis hoppat på aip-tåget och vi har ägnat långa diskussioner åt benbuljong, kollagen, matinspiration, svårighet och möjligheter till läkning. Alla har vi olika mål med vår kosthållning. Det ska bli väldigt spännande att se hur deras resa kommer att se ut!

Vi har provat en massa nya recept och experimenterat i köket. Bland annat kommer vi snart att lägga upp både recept på iste och en aip-variant på Bolón de verde, en kokbananrätt som min kusin ofta åt när hon bodde i Equador. Så gott! Dessutom har vi ett underbart recept med pannkakor på g…. Gott och blandat kan man säga!

Omelettmuffins

Men idag var det improvisation som gällde när vi var sena hem och behövde snabb middagsmat. Och handen på hjärtat hade vi inte ork till någon avancerad matlagning. Då är faktiskt ägg som bas alltid bra, tex omelett eller bara stekt med bacon, men idag fick det bli Omelettmuffins Paleo och LCHF-style. Serverades med en god sallad till. Dessa muffins är ju bara att variera efter tycke och smak.

Ha en fin söndag allihopa, nu laddar vi för jobb och vardag imorgon!

Tips!
Har man en muffinsform med passande muffinsformar blir de lättare att ta ur formen, men det går bra att smöra också.

Omelettmuffins

Variera med champinjoner, broccoli, skinka, timjan, oregano, basilika, purjolök.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid15 minuter
Total tid30 minuter
Portioner: 6 st

Ingredienser

 • 6 st Ägg
 • 0,5 dl Vatten eller valfri mjölk
 • 1 krm Salt
 • 0,5 krm Svart peppar
 • Olja eller Ghee till formarna
 • 1 näve Bladspenat
 • 0,5 st Rödlök
 • 12 st Kalamataoliver
 • 1 pkt Stekt bacon
 • Färsk timjan

Instruktioner

 • Sätt ugnen på 200 grader.
  Vispa ägg, vatten, salt och peppar.
 • Smörj muffinsplåten med lite olja eller ghee. 
  Stek baconet och lägg i resten av fyllningen i botten på formarna. 

 • Häll över äggsmeten.
 • Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills smeten stannat.

  Muffinsen reser sig väldigt mycket till en början med faller ihop lite grann när de kommer ur ugnen. 

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg