Sötpotatischips AIP

Sötpotatischips AIP

Goda söta sötpotatischips som också får följa med på resan till Cypern. Enkla att göra och kan varieras med tex chiliflingor om man vill och tål dessa.
Förut har jag köpt Cassavachips från Renee Voltaire, nu har de tyvärr bytt ut palmoljan som användes till chipsen till Solrosolja. Så tyvärr är de inte längre aip, eller ens paleo, då. Solrosoljan innehåller högre koncentration av Omega-6 som är inflammationsdrivande. Och det är ingen risk jag vill ta att elda på ev inflammation.
Så tyvärr har jag inga fler köpechips att tillgå, så då får det bli egengjorda sötpotatischips ! 🙂
(Men jag har sparat undan några påsar till resan….)

Ha en finfin lördag!

Sötpotatischips
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
45 minuter
Total tid
1 t
 
Portioner: 2 plåtar
Ingredienser
  • ca 250 g Sötpotatis
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Havssalt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 125 grader, varmluft om du vill köra 2 plåtar på en gång.
    Skala sötpotatisen.

  2. Skär tunna, millimetertjocka, skivor av potatisen. Gärna med en mandolin. 

  3. Bred ut potatisen på bakplåtsklädda plåtar. De kan ligga ganska nära varandra men inte på varann. De krymper mycket under gräddningen.
    Pensla med olja på båda sidorna. Salta.

  4. Sätt in i ugnen, grädda i ca 45 minuter. Efter halva tiden vänd på dem och öppna luckan lite på glänt.

  5. Observera! Chipsen behöver inte vara helt torra när du tar ut dem. De ska inte vara mjuka och degiga utan hålla ihop bra. Men de torkar och stelnar till det sista när de svalnar.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *