Lemoncurdkakor/ Syltkakor

Lemoncurdkakor/ Syltkakor

Mandelmjölk gör vi en gång i veckan och jag har länge tänkt skriva ner recepten på vad jag använder hacket av mandel som blir över till. När jag gjort mandelmjölken fryser jag ner mandelhacket och plockar upp när det är dags för kakor eller raw bollar.
Den här gången har det blivit Lemoncurdkakor och Syltkakor.
Samma recept men olika fyllning. Jag älskar allt som är syrligt, maken vill ha klassiska hallongrottor och hjortron, ja vem vill inte ha hjortron?
Något för alla helt enkelt:)

 

Klicka på länken för recept på hur man gör Mandelmjölk
Och här finns recept på Hjortronsylt, Hallonsylt och Lime och lemoncurd.

Lemoncurdkakor / Hallongrottor/ Syltkakor

Fyll kakorna med valfria bär eller sylt
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid15 minuter
Total tid25 minuter
Portioner: 16 st

Ingredienser

  • 60 g Rumsvarmt Ghee
  • 2 tsk Honung
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Hackad Mandel tex resterna från Mandelmjölk
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 2 tsk Fiberhusk
  • 2 krm Vaniljpulver
  • Valfri sylt eller rårörda bär

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader. 
    Blanda ghee och honung i en skål.
  • Blanda resterande torra ingredienser noga i en bunke.
  • Häll i ghee/honungen i bunken och rör ihop till en smidig deg. 
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla bollar av degen.
    Tryck en grop med tummen i bollarna och fyll sen med en liten sked sylt eller curd. 
  • Grädda i ca 15 minuter tills kakorna fått fin färg. 
    Låt svalna några minuter på plåten innan de flyttas. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg