fbpx

Ugnsrostade rotgrönsaker

Ugnsrostade rotgrönsaker

Ugnsrostade rotgrönsaker är bland det enklaste och smidigaste man kan göra och något vi gör åtminstone en gång i veckan. Lite hackande och så in i ugnen, så enkelt. Och det går att variera i oändlighet.
Vår bas brukar bestå av sötpotatis, palsternacka, morot och rotselleri. Men vi slänger också gärna i majrova, gulbeta, fänkål, kålrot etc.
Varför inte bara plocka något nytt när du är i affären nästa gång och prova?
Orkar man inte variera rotfrukterna kan man alltid variera kryddorna:)

Här kommer i alla fall ett enkelt recept!

Ugnsrostade rotfrukter
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
25 minuter
Total tid
40 minuter
 

Receptet blir till ca en plåt. 

Ingredienser
  • 1 st Sötpotatis
  • 2 st Palsternackor
  • 0,25 st Rotselleri
  • 0,5 st Kålrot
  • 2 st Morötter
  • ca 2 tsk Avokadoolja eller Olivolja
  • ca 2 tsk Havssalt
  • Franska örter, rosmarin, timjan etc
Instruktioner
  1. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem i en ugnsform eller på en plåt.
    Ringla över oljan och krydda. 
    Vänd runt så det kommer olja och kryddor överallt. 

  2. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller när de fått fin färg och blivit lagom mjuka.

  3. Klart!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *







Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial