Söt Bärefterätt med syrlig touch (AIP)

Söt Bärefterätt med syrlig touch (AIP)

Vår trädgård fullkomligt svämmar över med bär och grönsaker just nu! Inte för att vi odlar några mängder, men det vi har växer så det knakar. Det verkar framförallt vara ett riktigt bär och äpple-år i år. Till skillnad från förra året som var ganska knapert, hos oss runt Göteborg i alla fall. I år har vi plockat över 10 liter (!) hallon, varje kväll får vi gå ut och plocka ett par liter åtminstone, helt underbart lyxig känsla!
Men man ska ju göra något av alla bären också. Och i den här värmen så får det gärna gå snabbt och enkelt och inte innefatta en ugn.
Jag älskar värmen, jag klagar verkligen inte, men dessutom ett varmt kök? Nej tack.

Sött och surt

Så häromdagen plockade jag det som fanns i fruktskålen och blandade med lite bär från trädgården och fick ihop en riktigt god fruktsallad.
Men för att göra den inte så söt och kanske lite mer vuxen i smaken gjorde jag en syrlig och fräsch Mynta och hallonvinägrett (eller sås?), till som var helt underbar, framförallt till honungsmelonen och bananerna som är så söta.

I den här fruktsalladen tog jag (4 efterättskålar):
1 banan
1 bit honungsmelon
0,5 apelsin
En näve hallon
Några kvistar röda vinbär
En liten näve björnbär
En näve blåbär
Lite kokoschips
Några myntablad till garnering

Det där med ett stilrent upplägg lyckas jag oftast inte så bra med. All in bara! Men gott blev det, och att prova detta på en god vaniljglass skulle nog bli riktigt bra.

Mynta och Hallonvinägrett

Mycket god till fruktsallad!

Ingredienser
  • 1 st Lime
  • 0,5 st Citron
  • 12 st Myntablad
  • 2 tsk Honung
  • 6 st Hallon
Instruktioner
  1. Pressa lime och citron, det blir ca 0,5 dl saft.

  2.  Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa slätt. 
    Ringla över fruktsalladen/glassen och dekorera med några myntablad! 



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *