Två varianter på Jordgubbsglass AIP och Paleo

Två varianter på Jordgubbsglass AIP och Paleo

2 snabba och enkla recept på jordgubbsglass som vi fryst ner i lådor, den ena AIP och den andra Paleo. De är båda väldigt goda, men ganska hårda, så man får ta upp dem en stund innan man ska äta. Här har vi skurit den i skivor när den fryst till, då blir det lättare när man bara vill ha en bit:)

Den första glassen är med banan för krämighetens skull och AIP-godkänd.
Den andra innehåller äggula och passar bra om man återintroducerat det eller inte gillar banansmaken. Ju mognare banan desto mer smak tycker jag. Vi gör lite olika beroende på vad man är sugen på och vad man har hemma.
(Originalreceptet med äggula hittade jag på https://healthycleanlifestyle.wordpress.com där finns också massor med goda Paleo-recept)

Men den absoluta glassfavoriten i sommar hittar du här. Den tar dock lite mer tid att göra så dessa två är väldigt bra snabba lösningar.
Vi har också ett gott AIP-recept på Hallon och chokladglass.

Jordgubbsglass AIP
Ingredienser
  • 200 g Jordgubbar
  • 1 st Banan
  • 1 dl Kokosgrädde
  • 1 tsk Pressad Citron
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
Instruktioner
  1. Mixa banan, grädde, citron och vaniljpulver slätt. 

  2. Häll i jordgubbarna och mixa till valfri konsistens, det kan vara gott med lite bitar i!
    Smaka av och tillsätt mer vanilj om du vill, man kan också söta mer med honung.

  3. Häll över glassen i en frystålig burk. Låt stå i minst 4 timmar men gärna över natten. Man kan röra om då och då och skära "portionsbitar" innan den fryst helt. Men det är inte nödvändigt något utav det!

Jordgubbsglass Paleo
Ingredienser
  • 300 g Jordgubbar
  • 1 st Äggula
  • 1 tsk Honung
  • 1 msk Citronsaft
  • 0,5 tsk Vanlijpulver
Instruktioner
  1. Mixa jordgubbarna slätt eller med lite klumpar.

  2. Vispa honung och äggulan pösigt.

  3. Blanda ihop jordgubbar, äggblandning, citronsaft och vaniljpulver. 

  4. Häll över glassen i en frystålig burk. Låt stå i minst 4 timmar men gärna över natten. Man kan röra om då och då och skära "portionsbitar" innan den fryst helt. Men det är inte nödvändigt något utav det!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *