Lime och Lemoncurd

Lime och Lemoncurd

Lemoncurd är fantastiskt gott både i glass, på scones eller som fyllning i tex en jordgubbstårta!
Originalreceptet är från Nillas kitchen på citron.

Jag tycker  det blir gott med lime i som bryter av och det här receptet blev vääääldigt gott att blanda i lite hemmagjord jordgubbsglass!

Lime och Lemoncurd

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Tillbehör
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 6 dl

Ingredienser

  • 2 st Ekologisk Lime Ca 0,5 dl saft
  • 2-3 st Ekologiska Citroner Ca 1,5 dl saft
  • 2 st Äggulor rumsvarma
  • 1 st Helt ägg rumsvarmt
  • 1,5 dl Honung
  • 100 g Ghee /smör

Instruktioner

  • Riv skalet och pressa saften ur lime och citroner.
  • Vispa äggulor, ägg och honung poröst med elvisp i en rostfri bunke. Det tar flera minuter. 
  • Lägg i det rivna skalet och fruktjuicen, smaka av såsen ha i lite mer honung om det behövs.
    Ställ skålen i ett vattenbad på spisen och låt vattnet koka hela tiden under. 
  • Rör om tills smeten tjocknat, det tar ca 20-25 minuter. 
  • Lägg i smöret och rör om noga.
  • Häll upp på glasburkar och låt svalna. 
    Förvara i kylskåp.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg