Krämig Glass grundrecept

Krämig Glass grundrecept

Ett underbart grundrecept på glass som är krämigt och gott. Hitta på nya smaksättningar och dela gärna med dig, tagga gärna @livsomstandligheter #livsomstandligheter på Instagram!

Läs här hur man gör kokosgrädde bäst om man ska vispa kokosmjölk till grädde. Vi tycker att man får bäst resultat med Santa Marias The Creamier Coconut Milk, men det är bara att prova sig fram!

Man kan också vispa upp färdig Kokosgrädde som stått några timmar i kylen. Då vispar man allt i burken/tetran.

 

Krämig Glass Grundrecept
Ingredienser
  • 1 burk Kokosmjölk
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 st Äggulor rumsvarma
  • 2 st Äggvitor rumsvarma
  • 1 msk Honung
  • Valfri smaksättning
Instruktioner
  1. Om du ska vispa kokosmjölk till grädde: Lägg burken med kokosmjölk i frysen. Ställ in visp och skål i kylen. Låt stå i 1.5 timme.

  2. Efter 1 timme kan du börja göra de andra delarna i receptet:
    Se till att äggen är rumstempererade, separera dem. 

  3. Vispa äggulor och honung pösigt.

  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum.

  5. Vispa kokosgrädden/mjölken fluffig.

  6. Vänd ner kokosgrädden i ägguleblandningen. 

  7. (I detta läget är det bra att lägga till sin smaksättning -om man vill ha samma smak i hela glassen. SEN vänder man i äggvitorna.)
    Vill du ha flera olika smaker så gå vidare till nästa steg. 

  8. Vänd i äggvitorna i smeten. Rör noga men försiktigt.

  9. Tillsätt valfri smaksättning efter tycke och smak!
    Till exempel:
    Lakristpulver, hallon, jordgubb, melon, päron, blåbär, citron etc.

  10. Häll upp smeten i glassformar eller en burk.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg