Chiapudding, återintro Chiafrön

Chiapudding, återintro Chiafrön

Plötsligt uppstår craving på något nytt. Ett starkt behov av något annat än den mat jag ätit i snart 5 månader. Jag har ätit väldigt god mat hela aip-vägen men att sen plötsligt få smaka något nytt är oslagbart! Det här med frukost eller mellanmål är väl det som de flesta tycker är svårt med aip. Man vill ha något lättare än gårdagens middagsrester och något som är lättlagat. Cassavagröten har varit en väldigt bra lösning för mig, men funkar inte på vardagar. Jag har inte tiden helt enkelt.

Men nu när jag återintroducerar så är ju Chiapudding klockrent! Den görs på kvällen och står färdig i kylen på morgonen… Helt klart det tyngst vägande argumentet i chiafrövalet som en 6e återintroduktion. Men jag är ju på sikt ute efter att göra ett superbra frö-bröd. Några till positiva återintroduktioner så…

Om chiafrön

Chiafrön är dessutom har ett högt näringsinnehåll och är supernyttigt! De är rika på Omega-3, ALA, fiber, protein och en hel del mineralämnen såsom fosfor, kalcium och kalium. Chiafrön kommer ursprungligen från Mexico och har använts sedan urminnes tider av aztekerna.

En snabb googling eller sökning på Instagram och det finns MASSOR av inspiration och varianter på Chiapudding.

Jag vågar nästan inte säga det med risk att jinxa, MEN 2½ månad utan ont i magen! Känns fantastiskt…. Nu ska här återintroduceras för fulla segel!

Tips!
Smaksätt din chiapudding med blåbär, den blir inte lika gelé-ig om man  nu skulle uppskatta det!

Chiapudding

Portioner: 1 pers

Ingredienser

  • 1 dl Vatten eller tex Mandelmjölk
  • 0,5 dl Kokosmjölk
  • 1 msk Chiafrön
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • Valfri topping tex frukt och bär

Instruktioner

  • Blanda ingredienserna (utom toppingen) i en skål eller glas så inga frön ligger kvar på ytan. Enklast är att lägga allt i en glasburk med lock och skaka!
  •  Låt stå minst ett par timmar men helst över natten.
  • Toppa med frukter och bär!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg