Äggvita, Aip-svacka och ostcravings

Äggvita, Aip-svacka och ostcravings

3½ månad sen jag började med AIP. Eller jag och jag, vi egentligen. För det här har ju påverkat närmsta familjen i synnerhet och resten av umgängeskretsen i allmänhet. Matprepp, matprat, matplanering och en herrans massa matlagning. Samtidigt som den “vanliga” maten till barn och man visserligen men ändå mer fix.
Och absolut, jag mår såååå mycket bättre. Jag mår bra. Jag borde bara vara alltigenom tacksam. Om två veckor ska jag träffa min läkare igen och få svar på nya inflammationsprover. Jag tror verkligen att jag kommit i remission. (Alltså inga inflammationsmarkörer längre)

Craving och återintroduktion

Men fy fan vad jag vill ha ost. Och spaghetti och köttfärssås. Och tomater i salladen.
Men framförallt ost faktiskt. Skit i värden, kost och inflammationer -GE MIG PARMESAN!

Och hade jag trott att jag inte skulle bli dålig efteråt hade jag satt mig vid bordet och ätit den där spaghettin med barnen och överöst den med parmesan. Men det går ju inte. Antagligen hade jag mått dåligt ganska omgående av allt vetemjöl, gluten, mjölkprodukter, tomater och ost efter nästan 4 månader utan.
Så det gick ju inte. Men oj vad jag längtade. Flera dagar kändes helt kassa. Inget var gott. Inget var kul.
Jag vill ha fetaost också. Vilken ost som helst faktiskt.

Så jag tog ett ägg.
När jag verkligen var på väg att lacka ur var klockan 23.00 och både jag och N borde sovit. Men han ställde sig och kokade ägg så att jag kunde återintroducera även äggvitan. Och ett litet hopp tändes!
Egentligen hade jag tänkt prova svartpeppar (lite bite i maten), sesamfrö (tahini-yum!) och låta det ta lite tid med ägget.
Men äggvita visade sig vara en grymt bra ide och gav lite glädje och hoppfullhet tillbaka!

Så på morgonen efter gjorde jag en ful jäkla äggmacka, men ack så god!

Och vet ni vad? Det gick bra! 2 dagar senare och inte ett symptom! Så nu äter jag ägg. Som muggbröd till frukost, som omelett, kokta rätt upp och ner, köttfärslimpa och jag drömmer lite om en räkröra med majonnäs som jag hittat recept på.
Just nu känns ägg godare än ost.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *