Återintroduktion nr 3 – Äggula!!

Återintroduktion nr 3 – Äggula!!

Jag har tänkt det länge men av olika anledningar har det inte blivit av än, det är äntligen dags för återintroduktion av ÄGG!!
Alltså, inte hela ägget. Vi vill ju inte ta ifrån tårna. Vi börjar med äggulan.

Men egentligen, om jag ska vara helt ärlig, så är det helt kass. Vad ska jag med äggulan till liksom? Tänk om jag kan äta äggula men inte vitan?!  Nog för att vår äldsta son bara vill äta vitan men, som han gärna säger, seriöst, ska jag verkligen gå genom livet med bara äggula?

Ok, jag tar en sak i taget. Men jag skenar gärna iväg… Ägg. Vet ni hur mycket man kan göra med ägg som fasen inte går utan?!
Pannkakor, stekt ägg till frukost, kokt ägg till mellanmål, muggbröd på morgonen, omelettmuffins, majonnäs, muffins och listan går on and on and on… åh vad jag längtar!
Men jag har liksom svårt att se vad jag ska göra med gulan. Majonnäs. Det är ju gott. Men inte varje dag…

Men nu är det tyvärr så att ska man återintroducera rätt så tar man gulan först. Vitan sen. Vitan är nämligen mycket mer allergen än gulan. Och det är klart. Klarar jag gulan så vill jag ju inte vara av med den. Stekt gula är bättre än inget ägg alls.

Äggets nyttigheter

Dessutom är det i gulan som massor med supernyttigheter sitter, i vitan finns mest protein. Så hur än det blir så klarar jag gulan så är den väl värd att äta och inkludera i kosten. Den innehåller massor med vitaminer och mineraler, (Vitamin E, D-vitamin, B12, fosfor, zink, selen och folat till exempel) protein och fett.

Helt ägg är en s.k komplett proteinkälla, det innehåller alla essentiella aminosyror som man behöver. Vårt proteinbehov kan alltså tillgodoses genom att endast äta ägg!

Hur går då en återintroduktion till?
Jo, man börjar med att äta ungefär en tesked av livsmedlet. I detta fall blev det en kvart äggula. Sen väntar man 15 minuter.
Har man inte märkt några reaktioner tar man en kvart äggula till. Sen väntar man 2 timmar.
Har det gått bra så äter man en vanlig portion av livsmedlet, i det här fallet åt jag resten av äggulan.
Sen äter man inte livsmedlet på 2 hela dagar.
Då har det hunnit passera genom hela kroppen och man kan utvärdera eventuella symptom. Så om jag fortfarande mår tipptopp imorgon är äggulan godkänd!

Tips på saker att göra med enbart äggula förutom steka den och göra majonnäs mottages tacksamt…. 🙂Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *