Kycklingbullar till frukost? (AIP)

Kycklingbullar till frukost? (AIP)

Frukost och AIP

Det här med frukost är lite av ett problem. Eller en möjlighet om man väljer att se det så…
Man får helt enkelt tänka utanför boxen och lägga bort sina vanliga tankar om vad frukost är för något. För mig har det varit te och macka i bilen på väg till jobbet och på helgen goda varianter på gröt med fröer och torkade frukter. Eller ägg och bacon. Eller fil med müsli. Ja, ni vet. Frukost.

Men på AIP funkar inte det. Så då gäller det att vara kreativ. Man får liksom släppa allt det där gamla som det borde vara. För nu vet jag inte alls hur mina frukostar kommer se ut i framtiden, kanske resten av livet? Så då gäller det att gilla läget och se det som en rolig utmaning.

Matig frukost

Min frukost äts fortfarande i bilen men består numer oftast av kycklingköttbullar (med zuccini och persilja) i en salladswrap med tapenade till en kopp te!
Jag lagar en stor laddning med kycklingköttbullar och förvarar i frysen. Plockar upp ett dagsbehov och låter de tina under natten. Sen monterar jag ihop mina små wraps och smaskar i bilen. 🙂
De är supersaftiga när man värmer dem och är svåra att låta bli! Har jag tid så värmer jag dem lite på morgonen också men funkar bra kalla.

De är givetvis supergoda till tex sallad och rotgrönsaker också…

Första gången jag stötte på det här receptet var i Autoimmun Kokbok, sen gjorde jag min egen lilla frukosttallrik utifrån det.  

Tips!
Under menyn AIP-recept hittar du mer recepttips. Men även under frukostmenyn finns många tips som är märkt AIP.

Kycklingbullar med zucchini

Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Breakfast, Main Course, Snack
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 st zucchini
  • 1 dl hackad persilja
  • salt
  • Neutral kokosolja att steka i

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Rör ihop kycklingfärsen och salta.
    Riv zucchinin grovt och krama ur lite vätska innan du blandar ner det i färsen.
  • Hacka persilja och blanda i. Rör om ordentligt till en jämn smet. 
  • Forma bullar i lagom storlek och stek så de får fin färg runtom i neutral kokosolja.
  • Grädda klart i ugnen i ca 20 minuter. 
    Ta ut och skär i ett par för att se att de verkligen är klara. 

 



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg