Home sweet fisksoppa!

Home sweet fisksoppa!

Det är få saker så känns så underbart som att komma hem!
Vi börjar alltid med en “riktigt kopp te” så fort vi lassat in allt bagage. Tradition och sååå gott.
Eftersom vår senaste resa till Moena, Italien, var anordnad så att vi hade inkluderad frukost och middag på hotellet blev det ju lite samma stuk på maten under hela veckan. Så att komma hem och få laga RIKTIG MAT uppskattades av både oss och barnen lite extra mycket.
Måndag, vardag och sen skrapa-ihop-vad-som-finns-i-kylen-fisksoppa var underbart!

Jag har ju inte alltid varit så aktiv i köket vad gäller matlagning. Min man är nämligen utbildad kock (Yey mey!) och har liksom stått för 95% av all matlagning. Helt enkelt för han gör det så otroligt bra! Jag har bakat sötsaker. Det är jag rätt bra på.
Men numera hänger vi i köket samtidigt och lagar allehanda rätter samtidigt. Vi börjar faktiskt bli ganska samspelta och springer inte in i varann lika ofta längre.
Jag har massor att lära (framförallt vad gäller att hacka saker, säger N som inte gillar min “teknik” eller snarare min avsaknad av) men har ju tur att N kan tipsa och trixa med kryddningar för att få till det. Och saken är den att de börjar bli riktigt goda min AIP-rätter!
Kanske livet helt enkelt ville ge N lite sällskap i köket och gav mig Crohns? 😉

Idag blev det alltså en ihopslängd fisksoppa med rotgrönsaker av det som fanns kvar, och hade överlevt, i kylen efter 10 dagars semester.

Ingredienser? Här kommer de:

Fisksoppa

Plocka det som finns hemma och gör en god soppa! I detta receptet har jag tagit lite av varje.

Maträtt: Varmrätt
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Ingredienser
  • Neutral Kokosolja
  • Vitlök
  • 1 liter Vatten
  • Salladslök
  • Grönsaksbuljong
  • Sötpotatis
  • Palsternacka
  • Majrova
  • Kålrot
  • Persilja
  • Ingefära
  • Salt
  • Herbamare
  • Rödtunga/Rödspätta eller någon annan firre
  • Grönkål/babyspenat valfritt
Instruktioner
  1. Fräs vitlök och salladslök i kokosoljan.

  2. Häll på vattnet och låt koka upp, lägg i buljongen.

  3. Hacka övriga ingredienser UTOM fisken och lägg i det kokande vattnet. 
    Koka tills de är lite al dente eller mjuka om du föredrar det.

  4. Lägg i fisken och koka ett par minuter tills de är färdiga. 

  5. Lägg grönkål eller babyspenat i botten på en skål och häll över soppan. 
    Klart!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *