En månad in och Italien väntar!

En månad in och Italien väntar!

En månad in i min nya livsstil så måste jag nog sammanfatta. Jag har alltså kommit ikapp till nutid i den här bloggen. Skönt. Det är så svårt att minnas! Här kommer en lista på måendet efter en månad in på AIP:
-Jag har gått ner i vikt. Inte så bra. Efter mötet med Dietist L lovade jag att väga mig 2 gånger i veckan och skulle jag gå ner mer än 0,5-1 kg skulle jag kontakta henne omgående. Sagt och gjort. När jag vägde mig hemma första dagen efter mötet, i underkläder, vägde jag 46,9 kg.
Under de 4 följande veckorna gick jag stadigt upp lite men är nu tillbaka ner igen på stadiga(?) 47,1 kg. Inte bra. Men heller inte så dåligt!! Jag har ju faktiskt inte gått ner i vikt om man ser det över månaden. Och gudarna vet att jag försöker lägga på mig. Jag äter, och äter, och äter, och äter. Och jag har på extra olja. När alla andra är klar runt middagsbordet äter jag fortfarande. Målvikt: 51kg

– Jag har haft 2 skov under januari. Jag har hela tiden haft ett intervall på ca 2 veckor. Förut har det successivt byggts upp under ett par dagar, varit jävligt i några dagar och sen gett med sig. Totalt sett ca en vecka. Dessa två skov har visserligen kommit plötsligare men bara hållit i sig ett par dagar och sen gett med sig fortare!  Tack och lov att jag skriver ner sånt i telefonen för annars hade jag faktiskt inte sett trenden. Och ja, jag tänker kalla 2 gånger en trend. Man måste vara tacksam. Och positiv.
Och det är min blogg. ?

-Jag är nu nere på 4 tabletter (20mg) Prednisolon per dag. Känner egentligen inte av kortisonet dagligen längre. Har väl vant mig men är också tröttare. Tröttare för att jag inte är speedad. Visst, det är trist att somna på soffan och inte orka göra grönkålschips, baka bröd laga mat och dansa tango i köket varje kväll. Men det är i alla fall normal trötthet för att jag jobbat hela dagen.

– Jag upplever att jag kan äta MER mat idag och MER kött utan att få problem. Kanske vågar jag lite nötkött snart också! Till och med om jag slarv-tuggar lite nån dag så har jag inte fått sota för det. Det kanske innebär att svullnaden gått ner lite?!

– Jag tränar igen på lunchen. Lite och försiktigt 2-3 ggr/v. Har inte känt att kroppen riktigt orkat så jag har gått 3km på gå-bandet på gymmet och bastat efteråt. Lite spa-känsla sådär. Och nu i veckan joggade jag till och med lite! Yey mej!

ÄNTLIGEN SEMESTER!!

I mitten på februari åker vi på vår årliga skidtur till Italien, som vi längtar! Jag vet inte riktigt hur mycket kroppen kommer att orka men då får jag väl sitta och beundra utsikten med en kopp te.
Jag vet inte hur det kommer att gå att hålla strikt AIP men jag ska göra mitt bästa. Jag har mailat hotellet och de har vidarebefordrat min ”allergilista” till kocken… Lunchen i backen blir nog en större utmaning.
N har köpt revben som han ska koka till mig så jag har på nerresan, mamma gör notatis-sallad (potatissallad utan potatis), bröd och diverse tillbehör och jag har lite olika rätter i frysen. 10 burkar tonfisk följer med som mellanmål i backen! ? Det hela känns hoppfullt!
Semester. Gud så skönt!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *