Ställtid mot AIP

Ställtid mot AIP

December innebär inventering på jobbet. Ett arbete som är så katastrofalt dötråkigt. Men inte i år!
Jag hade redan bytt mina hjärn-avstängande-kvälls-spel på mobilen mot recept och kostinspirationsgooglande. Nu bytte jag också mina radio-skval-mornar, och inventeringen, till informativa Podcaststunder. Inventeringen gjorde att jag under 2 heldagar kunde fullkomligt bada i information! Jag blir mer och mer övertygad att äta enligt AIP är rätt väg att gå. Ett sätt att faktiskt GÖRA något åt min situation. Och det är ROLIGT!

Jag har aldrig någonsin följt en diet eller kosthållning. Jag har alltid varit smal av naturen och inte gått upp i vikt hur mycket jag än satt i mig. Lyxproblem säger många. Absolut. Numer så slåss jag mot de facto att jag inte går upp i vikt. Min dietist L har fått mig att lova att väga mig 2gg i veckan och går jag ner mer än 0,5 kg mot min vikt hos henne senast så måste jag höra av mig till henne omgående.
Nåja det var ett sidospår.
Jag skulle prata om ställtid.
December ägnades åt att ställa in sig på AIP-kosthållningen. Jag hade ju redan plockat bort spannmål, mjölk, socker och frön och fuskade med en del ost… Så jag tog successivt bort potatis, tomat, paprika (nattskatteväxter), nötter, spannmålsliknande livsmedel (tex quinoa – den sved!) För att landa i strikt AIP. Det sista jag plockade bort var tomat och ägg. Det var också riktigt surt. Hur smidigt och gott är inte ägg i alla dess former?!

Men den 1 januari var det tvärstopp med alla fusk och sen dess har jag varit helt strikt och vet du va? Det var inte så jobbigt!
Ok, det blir mycket matlagning i familjen eftersom vi inte äter samma. Och det vore roligt att äta samma som igen… Men förutom det har jag inte upplevt att själva kosthållningen har varit svår eller jobbig. Jag äter väldigt gott!
När vi ändå beställer gräsbeteskött från vår lokala gård Vikaryd handlar fina N en massa vildfångad fisk från Island till mig.  Jag äter väldigt gott!

Sen ska man ju inte bara ha en källa för all sin kunskap. Så jag plöjde igenom ”Charmen med tarmen”, lyssnade på otaliga poddar och intervjuer om hälsa och näring, paleo och lchf, andning, mineraler, vitaminer, träning etc… Tänk vilken fantastisk kropp vi har!!
Sen har ju då tyvärr just mitt immunsystem satt på sig tokhatten och dansar samba, men det borde ju gå att få ordning på. Oberoende vad Doktor B hävdar.

Under fliken länkar finns tips på böcker, poddar, hemsidor etc som varit finfina kunskapspooler!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *