Saftiga kycklingburgare

Saftiga kycklingburgare

Kycklingfärs är en ganska ny bekantskap för oss. Varför kan jag inte riktigt svara på, jag har alltid gillat kyckling, men kanske för att vi alltid haft tillgång till älgkött och av vana köpt nöt och blandfärs. När jag började med aip upptäckte jag i alla fall kycklingfärsen i form av köttbullar. Hur saftiga och goda som helst! Jag har ofta en låda köttbullar i frysen som lite akut-mat. De är dessutom goda kalla! Recept på kycklingköttbullar hittar ni här.

Men nu är det grillsäsong och hur mycket vi än gillar högrevsburgare eller rött kött-burgare i största allmänhet är det ju trevligt med variation! Så häromdagen tog vi fram det här receptet på kycklingburgare. De bliv så saftiga och goda att receptet verkligen måste upp!

Till dem åt vi sallad och sötpotatispommes (klicka på länken för recept)

Vill du ha ett bröd till hamburgaren så är de här paleobröden fluffiga och superbra till just hamburgare.

Gör receptet AIP

Det går alldeles utmärkt att göra det här receptet AIP, uteslut bara ägg och vitpeppar och jobba ihop smeten noga! Här är en bild på dem AIP-style med frästa grönsaker (vitkål, morot, gurkmeja, lök och spenat) och en sallad. enkelt och gott!

Ha det fint i solen!

Saftiga Kycklingburgare

Du behöver inte använda matberedare som i receptet, det går lika bra att röra ihop smeten för hand.
Portioner: 8 st

Ingredienser

  • 800 g Kycklingfärs
  • 1 st Gul lök För fodmap, byt till det gröna på salladslök
  • 2 st Vitlöksklyftor, pressade För fodmap, vitlöksolja
  • ½ st Stor squash, eller 1 hel liten
  • 1 st Stor morot
  • 3 msk Hackad timjan
  • 2 st Ägg
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 3 msk Ghee eller kokosolja/smör

Instruktioner

  • Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna.
    Riv squashen och moroten grovt. 
    Hacka timjan fint.
  • Lägg kycklingfärsen och alla ingredienserna (utom Ghee) i matberedaren. Krydda. 
  • Kör i matberedaren eller rör ihop för hand tills smeten är jämn och börjar "tråda sig". Då kommer hamburgarna hålla ihop fint.
  • Forma hamburgare med blöta händer eller använd en hamburgerform som man blöter lite med vatten, annars fastnar smeten. 
  • Grilla klart hamburgarna ELLER
  • Stek så de får fin yta i stekpannan, kör sedan klart dem i ugnen i 10 minuter på 200 grader. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg