Viaventri

Välkommen till Viaventri! Här hittar du recept inom Paleo och AIP. Vi vill på ett enkelt sätt inspirera till ett hälsosammare liv utan spannmål, gluten, mjölkprodukter och socker.

Mitt i livet med man och 2 barn tar jag mig an fighten mot den Autoimmuna sjukdomen Crohns.
Jag som skriver heter Mia Vikander och den här sidan startade som min resa och mina tankar om att försöka förlika mig med en sjukdom som ska följa mig resten av livet, men inte definiera mig som människa. Den här bloggen har över tid utvecklats till att mestadels handla om antiinflammatorisk matlagning och bakning, vår historia får ni lite på köpet!

Motivationen och lusten att inspirera andra människor till ett hälsosammare liv, oavsett vilken utgångspunkt man har, har gjort att jag nu studerar till Certifierad Kost och Hälsocoach vid sidan av mitt vanliga arbete. Mer information kommer!

Recepten

Vi vill gärna inspirera och dela med oss av recepten som vi själva använder dagligen i vår familj. Min man Niclas står för den mesta av matlagningen medans jag bakar. Alla recept är fria från spannmål, gluten, mjölkprodukter, soja och vitt socker. Mandel och nötter kan finnas lite här och där.

Hälsoresan

Jag har arbetat hela mitt vuxna liv inom modebranschen, som designer. Att bli sjuk och hitta en helt ny värld inom hälsa och livsstil, med Paleo som grund, har verkligen varit en ögonöppnare.
Jag har förändrat min kost successivt och började följa det Autoimmuna Protokollet (Paleo AIP) den 1 januari 2018. Paleo och AIP har tveklöst hjälpt mig till en bättre hälsa; jag har varit symtomfri sen i början av mars 2018.

I oktober 2018, om mina prover fortfarande är lika bra som sist, ska jag sluta med den lilla medicindos som jag fortfarande har kvar. Detta i samråd med min läkare som är mycket positiv och intresserad av min kosthållning efter de resultat som framkommit under året.
Att bli medicinfri. Det är min målbild.

Mitt motto har blivit “Jag må ha en sjukdom, men jag tänker inte vara sjuk.

Följ oss gärna på Instagram för mer recept och feelgoodpepp! https://www.instagram.com/livsomstandligheter/

Ha en fin, och god, dag!

/Mia och Niclas Vikander