Ca 1kgBlandade rotsaker, tex palsternacka, sötpotatis och morot
Avokadoolja/Kokossolja
Salt
VINÄGRETT:
2mskOlivolja
2mskÄppelcidervinäger
1mskHonung
0,25gSaffran (Ett halvt paket)
2tskDijonsenapUteslut vid AIP
1stVitlöksklyfta
Salt
SvartpepparUteslut vid AIP
TILL SERVERING:
0,25-0,5 krukaFärsk persilja
0,5stLiten rödlök
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C. Skala och klyfta rotfrukterna och lägg dem på en plåt.
Ringla lite olja över rotfrukterna och salta. Blanda omkring och rosa sen i ugnen i ca 25 minuter tills de är mjuka men håller ihop bra.
Blanda alla ingredienser till vinägretten, enklast är att lägga dem i en glasburk med lock och skaka tills allt är fint blandat.
När rotfrukterna är färdiga och fortfarande varma så häller du över vinägretten och blandar ihop. Dekorera med lite persilja och strö över finhackad rödlök.